Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Ik kan doorleren en nóg meer uit mezelf halen in deze nieuwe levensfase’

blog-professional-maandag-zorg-opleiding-verpleegkunde

Als de kinderen de deur uit zijn, breekt voor Robbert van Vliet een nieuwe levensfase aan, waarin hij toe is aan een nieuwe stap in zijn loopbaan. Via Maandag® vindt hij zijn werkplezier terug én begint hij aan de hbo-opleiding Verpleegkunde.

Toen Robbert bij zijn vorige werkgever steeds vaker tegen zijn eigen grenzen aanliep, vroeg hij zich af of het niet eens tijd voor wat anders werd. “Toenemende werkdruk op de afdeling, administratieve regeldruk en personeelstekort zorgden ervoor dat alles sneller en beter moest. Je doet je best, maar vroeg of laat loop je tegen je eigen grenzen en die van de organisatie aan.” 

Het verschil maken voor verschillende zorgorganisaties

Robbert besluit te reageren op een vacature van Maandag®. Al bij het eerste contact heeft hij hier een goed gevoel bij. “Ik voelde me gezien en gehoord. Dat zorgde direct voor een positieve vibe. Er werd gekeken naar mijn mogelijkheden én naar wat ik wilde. Zo begon ik in maart 2021 als verpleegkundige in het Rosa Spier Huis in Laren. Toen die opdracht afliep, heb ik ervoor gekozen om als verpleegkundige aan de slag te gaan voor Vecht en IJssel Zorg Thuis. Voor mij was de thuiszorg nieuw, maar ook heel afwisselend en leuk. Ik werk nu bij verschillende zorgorganisaties met uiteenlopende uitdagingen, waar ik met mijn ervaring en visie het verschil maak.” Nu kan Robbert bij verschillende zorgorganisaties werken met uiteenlopende uitdagingen. Naar eigen zeggen kan hij zo echt het verschil maken met zijn ruime ervaring en visie op de zorg.

Terug de schoolbanken in én genoeg tijd voor hobby’s en kleinkinderen

Robbert is als verpleegkundige vijfendertig jaar actief geweest in diverse zorgsettings. “Alleen in een ziekenhuis heb ik nog niet gewerkt, maar zeg nooit nooit. Want vóór ik bij Maandag® startte, had ik ook nooit gedacht nog eens in de schoolbanken te belanden”, verwijst hij naar zijn verkorte hbo-opleiding Verpleegkunde, die hij over een jaar afrondt.

“Toen ik aangaf behoefte te hebben aan theoretische verdieping, bood Maandag® mij de kans de opleiding in deeltijd te volgen. Hierdoor kan ik flexibel studeren en houd ik genoeg tijd over voor mijn hobby’s en kleinkinderen”, vertelt Robbert, die in zijn vrije tijd graag op de fiets zit of de ijzers onderbindt. Als hij tenminste niet druk is in zijn rol als voorzitter en secretaris van ijsclub Siberia in Overvecht. “Schaatsen op natuurijs is echt mijn passie. Maar met steeds minder schaatswinters, zijn de mogelijkheden daartoe in Nederland erg beperkt. Daarop hebben we als club besloten ook andere outdoor- en sportactiviteiten te gaan organiseren”, waarmee hij laat zien dat hij ook buiten zijn werk in kansen denkt.

Zeg nooit nooit

“Het is mooi dat ik me professioneel kan blijven ontwikkelen. Als hbo-v’er leer ik over onvoorspelbare, complexe zorgsituaties. Zo leer ik de wensen en mogelijkheden van de cliënt beter kennen en blijf ik op de hoogte van de laatste stand van de wetenschap. Het is ook mooi dat je in de ‘klas’ zit met andere Maandag®-professionals uit het hele land en van elkaars uiteenlopende ervaring kunt leren”, vertelt Robbert. “Daarnaast kun je als hbo’er ook uit de voeten in een overstijgende, coördinerende rol. Zelf ambieer ik zo’n coördinerende rol niet direct. Ik sta liever ‘aan het bed’ en volg de opleiding om mij te verdiepen, het beste uit mijzelf te halen en nóg betere zorg te verlenen. Maar nogmaals: zeg nooit nooit.” 

‘Ik kijk nu al uit naar mijn volgende opdracht’

Robbert gaat elke dag met frisse energie naar zijn werk. “Doordat ik werk doe dat bij me past en waarin mijn talenten tot hun recht komen, doe ik mijn werk met veel plezier en kan ik de best mogelijke zorg verlenen. Het geeft enorm veel voldoening als je kennis en ervaring van pas komen én gewaardeerd worden. Mijn huidige opdracht loopt binnenkort af. Ik kan met een gerust hart het stokje doorgeven aan mijn opvolger. Maandag® kent mij goed en zoekt vanuit daar naar de werkgever die bij me past en waar ik op dat moment het verschil kan maken. Met Maandag® kijk ik nu weer naar nieuwe uitdagingen bij verschillende zorgorganisaties.. Daar heb ik nu al zin in!”

Wil je net als Robbert met zoveel frisse energie aan de slag in de zorg? Check de mogelijkheden om in de zorg te werken bij Maandag®: https://www.maandag.nl/zorg