Skip to footerSkip to content
In het nieuws

Hier ergeren millenials zich aan

Hier-ergeren-millenials-zich-aan-web.jpg.aspx

Ben je opgegroeid met Hyves, Pac-Man en de Backstreet Boys in de hitparade? Ofwel: geboren tussen 1980 en 2000? Juist, dan behoor je tot de millennials. Ook wel bekend als de generatie zonder grenzen. Altijd online, wars van sleur, niet voor een gat te vangen en switcht snel van baan. Vergeleken met andere generaties is de millenial super flexibel, gedreven, creatief en ondernemend. Een zegen voor werkgevers dus. Maar wie de harten van deze werknemer wil winnen, houdt zich ver van de volgende missers. 

Te weinig mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen 

Some people are so poor they only have money. Natuurlijk geld is belangrijk, maar een millenial hecht veel meer waarde aan nieuwe ervaringen en de mogelijkheden om grenzen te verleggen en met talenten te woekeren. Liever een opleiding dan promotie en liever zinvol werk in plaats van iedere maand een gespekte bankrekening.   

Te weinig inspraak en openheid 

Als geen ander is een millenial opgegroeid in een onderhandelingshuishouden. Gewend aan inspraak en openheid. Wie van hen in een organisatie komt te werken met rangen en standen, zal vaker dan eens op zijn of haar de tong moeten bijten.      

Straf vasthouden aan de klok  

Werken moet vooral leuk zijn. Dat betekent zelf bepalen wanneer, hoe en waar je in welke ruimte wilt werken. ’s Avonds wordt nog vaak genoeg de laptop even opengeklapt, waarom zou je dan de volgende dag stipt om negen uur op je werk moeten zijn?    

Stroperige processen/trage besluitvorming 

Wil je een millenial verbijsterd krijgen, begin dan een vergadering met notulen. Huh? Had dat niet van tevoren gekund? Millenials zijn wars van stroperige processen en trage besluitvorming.    

Niet naar het beste streven 

Een millenial stelt hoge eisen aan zichzelf en kan er niet tegen als dat ontbreekt bij collega’s, Hoe dat komt? Als gevolg van de crisis hadden de meesten een moeizame start op de arbeidsmarkt. Bovendien zijn ze opgevoed met het idee dat als je je best doet, er geen grenzen hoeven te zijn.    

Blijven hangen in oude gewoontes 

Oudere collega’s willen het verleden nogal eens idealiseren. Een millenial denkt veel praktischer: gewoon doen. Die wil dingen van de grond krijgen en kijken naar wat wel en niet werkt. En dan niet zeuren over wat misgaat. Een millenial werkt op basis van gelijkwaardigheid, ook al is de collega ouder.