Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

“Door de recruiter van Maandag® ben ik weer in mezelf gaan geloven”

maureen-blog-professional-maandag

Vastlopen in je professionele carrière en de uitweg even niet meer vinden. Het overkwam de 51-jarige Maureen een aantal jaren geleden. Via een oude bekende kwam ze terecht bij Maandag®. “Mijn persoonlijke recruiter heeft mij het zelfvertrouwen weer gegeven om de Maureen te zijn die ik wil zijn.”  

Speciaal voor het interview gekleed in de thuiskleur groen, begint Maureen te glimlachen van oor tot oor als ze het over haar Jessica (de Maandag® recruiter in kwestie) heeft. “Na een burn-out ga je gewoon onzeker zo’n eerste gesprek in”, aldus Maureen, na meerdere teleurstellingen in haar carrière. “Maar als iemand op dat moment echt naar je luistert en je het gevoel hebt dat je jezelf mag zijn, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open.” En verandert de situatie als het stokje wordt overgdragen? Zeker niet. Inmiddels staat Mike elke dag weer klaar voor Maureen. 

Meerdere teleurstellingen

Voordat ze in die burn-out terechtkwam, nu een aantal jaren geleden, deed Maureen ervaring op in verschillende branches. Ze is, zo zegt ze zelf, ‘een persoon die echt iets met mensen wil doen’. Dat zie je ook terug in haar professionele carrière.  

“Ik startte als verkoopmedewerker in verschillende winkels”, aldus Maureen, die benadrukte dat ze ‘nogal van socializen houdt’. “Ik werkte voor een grote winkelketen op de schoenenafdeling. Ik word blij als ik mensen hun verhaal kan aanhoren en andersom.” Intern was er de mogelijkheid om door te groeien naar filiaalmanager, maar echt tot haar recht kwam ze daar niet.  

“Toen begon de nachtmerrie” 

Na een uitstapje bij een drogisterij, waar haar contract niet werd verlengd door een faillissement van het bedrijf, belandde Maureen in de WW. “Nou, toen begon de nachtmerrie,” vertelt ze zichtbaar geëmotioneerd. “Ik ga echt niet thuis zitten en m’n handje ophouden”, dacht ze.  

“Echt iets voor mij” 

Eenmaal de klap te boven besloot ze actie te ondernemen. Want zo is ze ook wel weer, vindt Maureen zelf. Ze schreef zich in bij een uitzendbureau. Via een speciale werkcoach kwam ze in contact met de gemeente Rotterdam. Op dat moment nog onbekend werkterrein, maar het sprak haar wel aan.  

“De gemeente startte een afdeling waar mensen naartoe kunnen bellen als ze bijvoorbeeld geldproblemen hadden. ‘Echt iets voor mij’, dacht ik. Met en voor mensen werken”, vertelt ze met een lach op haar gezicht.  

“Ik trek dit niet meer” 

Als telefoniste op deze afdeling begon Maureen weer van werken te houden. Ze gaat graag naar kantoor, heeft leuke contacten met collega’s en geniet ervan als ze mensen kan helpen.  

Ze werkte zoveel, dat ze er te veel in opging en in een burn-out belandde. “Ik durfde geen nee te zeggen tegen extra werk, ik nam alles mee naar huis en ik kon geen goede balans vinden tussen werk en privézaken." Ook het contact via het uitzendbureau verliep de samenwerking stroef, wat voor extra onzekerheid leidde. “Op een gegeven moment stond ik voor de metro en ik bedacht mij: “ik trek dit niet meer.” De burn-out duurde een jaar. Haar contract werd niet verlengd en ze vroeg opnieuw WW aan.  

Nieuwe energie gevonden bij Maandag®

Via een oud-collega die ze kent van de gemeente, kreeg ze na een jaar voor het eerst te horen over Maandag®. Ze was in eerste instantie huiverig via Maandag® gedetacheerd te worden. “Je hebt er gewoon geen vertrouwen meer in. Dus ik schoof het eerst voor me uit.” Totdat een recruiter haar ineens toch via LinkedIn benaderde. “Nou, ik zal je vertellen; het was een warm bad”, zegt Maureen die ineens begint te stralen.  

“Zelfvertrouwen terug door contact met Maandag®”

De Rotterdamse spreekt van een directe klik tussen haar en de ‘charmante en jonge’ Jessica. “In het gesprek mocht ik meteen mezelf zijn. Ze luisterde ontzettend goed naar mijn situatie en ze erkende dat ik het ook niet altijd even makkelijk heb gehad.”  

Ze durfde het toch weer aan om aan het werk te gaan, voor opnieuw de gemeente Rotterdam. Haar officiële functietitel luidt nu inkomensconsulent jeugdtegoed-AOW. Ze werkt daar op projectbasis. En dat doet haar goed. “Ik zit hier heerlijk op mijn plek. Het belangrijkste is dat ik mijn zelfvertrouwen weer terug heb door het contact met Maandag®”, aldus Maureen.  

“Nog niet waar ik wil zijn” 

En door dat zelfvertrouwen durfde de Rotterdamse verder te kijken in haar carrière. Ze werd namelijk door de recruiter van Maandag® aangemoedigd om zich te ontwikkelen in iets wat dicht bij haar hart lag. “Ik ben dus een opleiding evenementenmanager gaan doen en die heb ik afgerond. Over vijf jaar wil ik daarmee verder. Maar eerst lekker via Maandag® nog meer zelfvertrouwen opdoen, want ik ben nog niet waar ik wil zijn”, besluit Maureen.