Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Dingen die je beter niet kunt doen op een personeelsfeest

GettyImages-928580246.jpg

Never be a fool on your own party, is het Engelse gezegde. Met andere woorden: Geniet, maar feest met mate. Althans, op je eigen feest. Maar wat betekent dat voor het personeelsfeest? Welke dingen doe je dan wel of niet?

Sla nooit een feestje over

Klopt, de meeste personeelsfeestjes zijn niet verplicht, maar het is toch verstandig om te gaan. Je toont betrokkenheid bij de organisatie en je leert je collega’s op een andere manier kennen. Mocht je verhinderd zijn, meld je altijd netjes af.  

Kom fashionably late

Dat is net niet te laat, maar ook niet te vroeg. Zo voorkom je dat je als eerste aankomt of binnen valt als het feest in volle gang is. Tip: spreek af met een paar collega’s om op hetzelfde tijdstip te gaan.  

Bedank altijd

Ga nooit weg zonder je werkgever en de mensen die het feest hebben georganiseerd, een hand te geven en te bedanken. Het geeft je meteen de gelegenheid om je gezicht nog even te laten zien, voor het geval je nog niet was gespot in het feestgedruis.  

Leer je collega’s beter kennen

Op een feest ontmoet je op een informele manier nieuwe collega’s die je misschien niet zo vaak ziet. Het is ook het moment om te netwerken met mensen die belangrijk voor je carrièrekansen kunnen zijn.  

Drink met mate

Natuurlijk is het gezellig om een biertje of wijntje te drinken, maar doe rustig aan. Twee glazen kunnen al slecht vallen wanneer je niet voldoende gegeten hebt of moe bent. Zorg er in elk geval voor dat je de alcoholische dranken afwisselt met een glas water.  

Check de dresscode

Als er een dresscode is, houd je daar altijd aan. Wanneer iedereen in smoking staat, of in galajurk danst, is het ongemakkelijk om in een casual outfit rond te lopen. Mocht er geen kledingvoorschrift zijn, pols dan even bij collega’s wat zij aantrekken.  

Gun iedereen een leuk feest

Dat betekent: niet roddelen. Hoe verleidelijk het misschien ook is om stil te staan bij het gedrag van de een of de kleding van de ander. Een goed feest maak je samen.