Skip to footerSkip to content

Detacheren of ZZP'er worden in de zorg: wat is de beste keuze?

Wat doet een basisarts - header image

Ben je een beginnende zorgprofessional en sta je voor de keuze tussen detacheren of werken als ZZP'er in de zorg? Dan sta je op een belangrijk kruispunt in je carrière.

Maandag® helpt je om de voordelen en uitdagingen af te wegen en geeft je de inzichten om je te ondersteunen bij het maken van de beste keuze.

Detacheren in de zorg

Bij detachering heb je een contract via een bedrijf zoals Maandag®. Via ons krijg je de kans om te werken voor een groot aantal opdrachtgevers in de zorg. Wij helpen je om de beste baan te vinden in de zorg die past bij jouw karakter en voorkeuren. Een baan die je energie geeft en weinig stress.

De voordelen van detachering binnen de zorg

  Je krijgt de kans om voor meerdere opdrachtgevers of ziekenhuizen te werken. Hierdoor krijg je veel variatie in je werkervaring en groei je het snelst.

  Veel flexibiliteit in de opdrachten die je kiest. Maandag® helpt je om opdrachten te kiezen die bij jouw levensstijl en groeiambities passen.

  Geen gedoe met contracten. Als je via een detacheringsbureau werkt, dan regelen zij alle voorwaarden, pensioenregelingen en andere contractuele details.

  Het uitbreiden van je netwerk. Doordat je bij meerdere zorginstellingen werkt, doe je overal waardevolle contacten op en krijg je een groter netwerk.

  Zekerheid. Je hebt een contract bij het detacheringsbureau, waardoor jij je nooit zorgen hoeft te maken of je zonder werk komt te zitten.

De nadelen van detachering binnen de zorg

  Omdat je extern bent in tegenstelling tot vaste collega's, kan het zo zijn dat je net iets minder binding ervaart met de zorginstelling dan medewerkers in vaste dienst, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn.

  Voor zaken zoals vakantie moet je overleggen met zowel de opdrachtgever als het detacheringsbureau.

ZZP'er in de zorg

Als ZZP'er ben je baas over je eigen agenda en deel je zelf je tijd in. Maar je moet ook veel zelf regelen, want het is een vorm van zelfstandig ondernemerschap. Het is belangrijk om je te realiseren dat er veel bij komt kijken als je gaat zzp'en in de zorg. We zetten de voordelen en nadelen voor je op een rij, zodat je zelf de juiste keuze maakt op basis van jouw voorkeur.

De voordelen van werken als ZZP'er in de zorg

  Als ZZP'er heb je veel vrijheid. Je kiest zelf je opdrachtgevers, deelt je tijd zelf in en werkt zoveel als je zelf wilt.

  Net als bij detacheren in de zorg kun je werken voor verschillende zorginstellingen, waardoor het werk lekker afwisselend is.

  Bepaal je eigen uurtarieven. In principe bepaal je zelf hoeveel je per uur wilt verdienen, maar het is wel belangrijk dat je niet voor een te hoog of te laag bedrag kiest. Dit is in de praktijk vaak lastig.

De nadelen van werken als ZZP verpleegkundige

  Je moet alles zelf regelen. Van verzekeringen, je pensioen, de administratie en het volgen trainingen om je kennisniveau op peil te houden. Dit kan een zware last zijn naast je werk.

  Werken als ZZP'er is soms wat eenzaam. Het runnen van je bedrijf doe je uiteindelijk alleen.

  Minder zekerheid van inkomsten, omdat je als ZZP'er alleen betaald wordt als je echt werkt. Bij ziekte en vakantie krijg je niet doorbetaald.

  Je moet een buffer opbouwen voor onvoorziene omstandigheden. Je bouwt namelijk geen pensioen op en kunt geen WW-uitkering aanvragen.

Het juiste detacheringsbureau kiezen

Als je de keuze hebt gemaakt voor detacheren, dan is het belangrijk dat je het bureau kiest waar jij het beste gevoel bij hebt. Een goed detacheringsbureau doet alles om jou optimaal te helpen en je doelen te bereiken.

Transparante communicatie

Als gedetacheerde is het belangrijk dat het bureau waarvoor je werkt open is over de werkwijze die ze hanteren. Een goed detacheringsbureau helpt je niet alleen om je te plaatsen bij de juiste bedrijven, maar ook om te ontdekken welke functies het beste bij je passen.

Opleiding- en trainingsaanbod

Als zorgprofessional moet je jezelf continu blijven ontwikkelen. Een detacheringsbureau kan je helpen om te groeien als professional. Vaak bieden ze opleidingen en een trainingsaanbod aan om te zorgen dat je jezelf blijft ontwikkelen. Bij Maandag® kun je jezelf continu ontwikkelen via de Maandag® Academy.

Persoonlijke begeleiding

Elke dag een beetje beter worden in je werk, daar worden de meeste mensen gelukkig van. Daarom is het belangrijk dat er aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling. Kijk dus of er naast leermogelijkheden ook persoonlijke begeleiding wordt aangeboden. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor het detacheringsbureau. Zo leren zij steeds beter waar jouw kwaliteiten liggen.

Het werkaanbod

Natuurlijk mogen we het werk zelf niet vergeten. Jouw succes is voor een groot deel afhankelijk van het werkaanbod van je detacheringsbureau. Kijk op de website van het detacheringsbureau of deze veel vacatures heeft in jouw vakgebied of laat je informeren over de mogelijkheden door contact op te nemen. Bij Maandag® hebben we altijd die ene baan voor jou, hoeveel ervaring je ook hebt.

Met detacheren combineer je flexibiliteit met zekerheid

Detacheren zit tussen loondienst en werken als ZZP'er in. Daarmee heb je een hele mooie balans tussen de vrijheid van een zelfstandig ondernemer en de zekerheid die een vaste baan kan bieden.

Je hoeft je geen zorgen te maken over zaken zoals het regelen van een nieuwe opdracht, vakantie, administratie of ziekte, maar hebt wel zelf de mogelijkheid om te bepalen hoeveel én waar je werkt.

Bij Maandag® bespreken we samen met jou welke uitdaging het beste bij jou past en verbinden we je met de beste opdrachtgevers, zodat je zin krijgt in maandag.

Veelgestelde vragen over detacheren of werken als ZZP'er in de zorg

Wat is het verschil tussen detacheren en werken als ZZP'er in de zorg?

Bij detacheren ben je in dienst bij een detacheringsbureau zoals Maandag®, dat je plaatst bij verschillende organisaties en ziekenhuizen voor tijdelijke opdrachten. Als ZZP'er in de zorg werk je volledig zelfstandig. Je kiest je opdrachten zelf en bent verantwoordelijk voor alle aspecten van je werk.

Wat zijn de voordelen van detacheren via een bureau als Maandag®?

Detacheren biedt de unieke combinatie van flexibiliteit en zekerheid. Je kunt werken bij verschillende zorginstellingen, terwijl je geniet van de zekerheid van een contract. Maandag® biedt bovendien persoonlijke begeleiding, een breed werkaanbod en trainingen en opleidingen via de Maandag® Academy.

Hoe zit het met de zekerheid van werk en inkomen als ZZP'er in de zorg?

Als ZZP'er heb je meer vrijheid in het kiezen van opdrachten, maar ook meer verantwoordelijkheden. De zekerheid van inkomen varieert. Het is daarom belangrijk om een financiële buffer op te bouwen.

Kan ik gedetacheerd worden bij verschillende ziekenhuizen?

Detachering geeft je niet alleen de kans om te werken bij verschillende zorginstellingen, maar helpt je ook om te groeien als zorgprofessional en je netwerk uit te breiden. Als je graag op verschillende plekken werkt en op zoek bent naar variatie en uitdaging, dan is in de zorg werken via een detacheringsbureau ideaal voor jou.

Meer weten?

Ontvang updates over zzp in de zorg, interessante carrièrekansen en meer.

Maak een Maandag® account aan