Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Daarom is vakantie zo belangrijk

daarom-is-vakantie-belangrijk-web

Of je nu ver weggaat of even lekker uitwaait aan de Nederlandse kust maakt niet uit, zolang je maar op vakantie gáát. Dit is waarom. 

Je geeft je brein rust 

Om optimaal te kunnen presteren op je werk is het belangrijk dat je regelmatig een break neemt. Wanneer je even niets moet – geen deadlines, geen vergaderingen, geen to do-lijstjes – kun je je hoofd leegmaken en volledig tot rust komen.   

Je komt tot nieuwe inzichten 

Op vakantie kom je vaak tot waardevolle nieuwe inzichten. Doordat je uit je routine stapt en volop wordt blootgesteld aan nieuwe prikkels - van de geuren op de markt tot de kleuren op je bord - stimuleer je je brein om andere verbindingen te maken. Eenmaal terug op het werk schud je die creatieve oplossingen zo uit je mouw.   

Je verlaagt je stressniveau 

Lopen over het strand, struinen door de bossen of slenteren door gezellige straatjes: tijdens je vakantie spendeer je veel tijd in de buitenlucht. Hierdoor maakt jouw lichaam meer endorfine aan en gaat je stressniveau omlaag.     

Je krijgt meer energie 

Dat blokje om in de pauze of wekelijkse lesje in de sportschool vallen in het niet bij de kilometers die je aflegt tijdens je vakantie. Bij thuiskomst voel je je dan ook fit en energiek, en kun je weer bergen werk verzetten.   

Je verlegt je grenzen 

Van zwemmen tussen de haaien tot bungeejumpen: wanneer je op reis bent, zoek je de grenzen op en ga je voor avontuur. Hierdoor krijgt je zelfvertrouwen een boost en trigger je jezelf om vaker uit je comfortzone te stappen. Of dat nu om het oppakken van nieuwe werkzaamheden gaat of een volgende carrièrestap.