Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Bij Maandag® kon ik eindelijk mijn masker afdoen’

‘Bij Maandag® kon ik eindelijk mijn masker afdoen’

Bij Maandag® bieden we professionals alle ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Je vult jouw loopbaan in op de manier die goed bij jou past. Je kunt zelfs als zorgprofessional in een interne functie terechtkomen, zoals Roel Verheggen. Hij maakte een carrièreswitch van wijkverpleegkundige naar recruiter voor zorgprofessionals. Nadat Roel kennismaakte op het kantoor van Maandag®, wilde hij maar een ding: op die bel slaan. Want dat doen recruiters wanneer ze een professional een nieuwe baan hebben bezorgd. Er ging een wereld voor hem open. “Sinds ik bij Maandag® werk, ben ik iedere dag mezelf. Ik kon eindelijk mijn masker afdoen. Vroeger dacht ik dat ik van nature een zorgzaam type was. Maar ik kwam erachter dat het een capaciteit van mij is, in plaats van een kwaliteit. Het was een trucje.”

Laat maar komen!

Toen Roel in 2014 afstudeerde als hbo-verpleegkundige, ging hij aan de slag als wijkverpleegkundige. Maar hij miste waardering. Geen schouderklopje, geen beloning, geen compliment… “Al snel kreeg ik veel andere taken erbij. Ik deed extra hard mijn best, maar ik kreeg er weinig voor terug. Dit resulteerde uiteindelijk in een burn-out, ik viel uit.” Werkgeluk is en was een belangrijk thema voor de 32-jarige Roel. Hij schakelde daarom de hulp in van een jobcoach. Op dat moment belde een vriend van hem die werkte bij Maandag®. Hij zocht een docent Verpleegkunde. “Het gesprek op het kantoor van Maandag® liep iets anders dan verwacht. Ik was vooral onder de indruk van de werkplek, van de mensen, van de professionaliteit en de jeugdigheid. Ik kwam er snel achter dat het docentschap niet zou werken. Mijn vriend zei: “Jij zou eigenlijk best een prima recruiter zijn’’. Ik zat echt in die fase van ‘laat maar komen!’, dus ik solliciteerde op de functie van recruiter. Tijdens de sollicitatiegesprekken vielen me nog meer zaken op bij Maandag®: de bedrijvigheid, de energie, de geïnteresseerde mensen die hier werken… en die bel. Ik werd meteen verliefd op die bel. Ik was klaar voor deze nieuwe uitdaging.”

Geluk bij een ongeluk

In januari 2020 begon Roel als recruiter Zorg en Welzijn in Rotterdam, net voor de start van de coronacrisis. Maandag® ging een groot contract aan met de GGD. “Een geluk bij een ongeluk. Ik mocht het werk nu van een andere kant bekijken. Ik viel met mijn neus in de boter en kon meteen mijn inzet tonen. Daarnaast had ik een groot voordeel: ik weet hoe zorgprofessionals in elkaar zitten, want ik was er zelf eentje. Je opent makkelijker een gesprek en zij vinden het fijn dat ze ook op de inhoud met je kunnen praten. Dat zag Maandag® gelukkig ook, waardoor ik de kans kreeg om me te ontplooien. Ik werk nu in vast dienstverband en ik word in januari 2022 senior recruiter, zo gaaf!” Maar wat nog belangrijker is voor Roel, is dat hij nu eindelijk kan geven wat hij zelf miste tijdens zijn vorige baan: waardering. “Dat is toch wel echt het leukste aan dit werk.”