Skip to footerSkip to content
In het nieuwsPersbericht

Maandag® biedt 100 zorgmedewerkers VIG, MBO of HBO vervolgopleiding aan

maandag-biedt-100-zorgmedewerkers-vervolgopleiding-aan

Een betere zorg begint met enthousiaste mensen op de juiste plekken

Om op de lange termijn een bijdrage te leveren aan het nijpende personeelstekort in de zorg biedt Maandag® het aankomende jaar 100 zorgprofessionals een vervolgopleiding aan. Maandag® wil op deze manier loopbaanperspectief bieden en een kwalitatieve bijdrage leveren aan de zorg. Afgelopen week startte de eerste groep studenten met de opleiding MBO Verpleegkunde. 

Door de schaarste op de arbeidsmarkt moeten veel zorgmedewerkers noodgedwongen werk doen waar ze niet voor opgeleid zijn. Naast het feit dat dit de kwaliteit van de zorg niet bevordert, heeft dit ook invloed op het werkplezier en de motivatie van de zorgmedewerkers. Nu de druk op de zorg ook nog eens onverminderd toeneemt, is het extra belangrijk dat zorgmedewerkers de mogelijkheid krijgen om in zichzelf te investeren.

Studeren is investeren in jezelf 

De 100 zorgprofessionals kunnen, afhankelijk van hun wensen en achtergrond, kiezen uit drie opleidingen die ruim een jaar tot tweeënhalf jaar duren. Zo is er de opleiding tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) voor professionals die nu als Helpende werken. Wie reeds het VIG diploma heeft maar zich verder wil ontwikkelen, kan kiezen voor de opleiding MBO Verpleegkunde, niveau 4. Zorgprofessionals die MBO Verpleegkunde hebben gedaan, kunnen via Maandag®de vervolgopleiding HBO-Verpleegkunde volgen. 

Extra werkdruk: geen optie 

Het innovatieve studieprogramma dat Maandag® samen met opleider NCOI ontwikkelde is zo opgezet dat het begeleiders op de werkplek niet onnodig belast. Omdat extra werkdruk geen optie is, zullen werkbegeleiders daarom wekelijks maximaal 30 minuten besteden aan het begeleiden van de studenten. De opleidingen zijn grotendeels online, het aftoetsen van verpleegtechnische handelingen gebeurt bij de opleidingslocatie of op de opleidingsplek.

Kijk voor meer informatie op https://www.maandag.nl/zorg-vervolgopleiding


In het nieuwsPersbericht