Skip to footerSkip to content

tijd vliegt wanneerje het naar je zin hebt

Wat kun je hier vinden?

  • Hoe registreer je jouw uren?
  • Hoe schrijf je zakelijke kilometers?
  • Hoe vraag je verlof aan?

Hoe registreer je jouw uren?

Als professional bij Maandag® schrijf je uren in jouw persoonlijke Maandag® account. Zo kunnen we je reiskosten en toeslagen uitbetalen en een correcte factuur opstellen naar de opdrachtgever. Weet je niet hoe je uren schrijft of zoek je nét even naar een steuntje in de rug? In de onderstaande video's leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.

Of bekijk de video's voor de GGD, de zorg of het onderwijs.

Iets vergeten of incorrect opgegeven?

Als ingediende uren nog niet zijn goedgekeurd, kan ons Service Center ze openzetten. Hierna kun je de uren in jouw Maandag® account aanpassen. Zijn ze al wel goedgekeurd? Neem ook dan contact met ons op om de uren aan te laten passen.

Status van de uren

Wil je weten wat de status is van de uren die je indient? Die vind je terug onder `Overzicht´ in je Maandag® account.

Veelgestelde vragen over uren schrijven

Je bouwt per maand verlofuren op. Deze worden aan het begin van de maand bijgeschreven aan de hand van het aantal contracturen dat je werkt. Wanneer je parttime werkt, bouw je pro rata uren op. Verlof opnemen gaat altijd in overleg met je directe leidinggevende. Deze uren kun je als 'verlof' registreren in je Maandag® account op de dag dat je vrij bent geweest.  Zodra de uren zijn gefactureerd, gaat het aantal uren vervolgens van je verlofsaldo af. Het verlofsaldo vind je ook terug in je Maandag® account.

Zakelijke kilometers schrijf je op dezelfde plek waar je ook jouw uren schrijft. Vul de zakelijke kilometers in op de dag waarop je deze maakt. Dit zijn de kilometers die je maakt buiten je woon-werkverkeer.

Let op: Zakelijke kilometers worden een maand later uitbetaald bij het salaris. Voorbeeld: Heb je in januari zakelijke kilometers gemaakt, dan krijg je deze bij het salaris van februari uitbetaald.

Als zorgprofessional geef je de werktijden op, hierna krijgen je een extra optie om de pauze te registreren.  Ben je geen zorgprofessional? Geef dan het netto aantal gewerkte uren op. Je trekt de pauzes af van je totale werktijd.

Registreer je meer uren dan je contract-uren (normuren), dan bouw je 'Tijd voor Tijd'-uren op. Je bouwt alleen ‘Tijd voor Tijd’-uren op met uren die je daadwerkelijk hebt gewerkt. Als je een maand minder uren (dan je normuren) registreert, haalt ons systeem het verschil van jouw ‘Tijd voor Tijd’-saldo af. Voorbeeld: In de maand januari werkte je drie uur meer dan wat wij hebben afgesproken in je contract. Je bouwt drie 'Tijd-voor-Tijd-uren' op. Vervolgens werk je in de maand februari twee uur minder dan in je contract is afgesproken. Dat betekent dat je eind februari een saldo van +1 hebt (drie extra gewerkte uren in januari - twee niet gewerkte uren van februari).

Heb je nog andere vragen?

Ga dan naar Hulp & Service. Dé plek waar je terecht kunt voor een antwoord op de meestgestelde vragen.

Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met je contactpersoon bij Maandag®.

Meer voor je eerste maand

Hoe neem je verlof op?

Lees meer

Hoe declareer je kosten?

Lees meer

Wat staat er op je loonstrook?

Lees meer

Hoe meld je jezelf ziek?

Lees meer

Meer voor je eerste maand