Skip to footerSkip to content
Persbericht

Maandag® Holding wint dubbele tender gemeente Nissewaard

maandag-wint-dubbele-tender-gemeente-nissewaard

AMSTERDAM – Maandag® Holding maakt bekend dat zij beide tenders van de gemeente Nissewaard gegund heeft gekregen. Zowel voor het inhuren van uitzendpersoneel tot en met schaal 8, het detacheren vanaf schaal 9 en het inzetten van ZZP’ers, kwam Maandag® als beste kandidaat uit de bus. Het is de eerste keer dat de onderdelen Maandag® Flex en Maandag® Managed Services als twee spelers in één team een project van aanbesteding tot implementatie aanpakken.

Bij de gemeente Nissewaard zijn ruim 800 mensen werkzaam en is er behoefte aan de inhuur van mensen met uiteenlopende profielen. Zo is de inhuur van administratieve- en servicedeskmedewerkers belangrijk maar met regelmaat zoekt de gemeente ook specialisten voor projecten van tijdelijke aard, zoals de vraagstukken rondom duurzaamheid. Omdat de dagelijkse werkwijze van het inhuren van uitzendpersoneel en externe professionals vanaf loonschaal 9 wel degelijk verschilt, schreef de gemeente twee aparte tenders uit.

Beide onderdelen van Maandag® hebben de opdracht gewonnen, vooral op basis van hun beschrijving ‘Uitvoering van de opdracht’. Belangrijke eisen bij de aanbesteding waren onder andere een soepele workflow, een gedegen implementatieplan, de mogelijkheid om ZZP'ers aan te laten haken en één gebruiksvriendelijke portal om alle werkzaamheden efficiënt te organiseren. Voor de gemeente betekent de samenwerking een nieuwe manier van werken waarbij digitalisering centraal staat zonder de open, mensgerichte cultuur uit het oog te verliezen.

Digitalisering in dienst van persoonlijke aandacht

De balans tussen digitale middelen en persoonlijke aandacht karakteriseert ook de werkwijze van Maandag®. Zo zet Maandag®Flex volop digitale media in om de juiste mensen te bereiken, maar zorgt zij er altijd voor dat er persoonlijk contact wordt opgenomen met kandidaten.

‘Door de interne standaardprocessen bij de gemeente Nissewaard te digitaliseren, creëren wij ruimte om extra aandacht te geven aan de klant,’ vertelt Marvin Zoetemelk, Programmaconsultant bij Maandag® Managed Services. ‘Het proces van inhuur aanvraag tot facturatie gaat via ons centrale systeem. Daarnaast werken mijn collega Victor van Maandag® Flex en ikzelf wekelijks bij de gemeente Nissewaard op kantoor. Zo weten we wat er speelt en kunnen we de cultuur persoonlijk ervaren. Hierdoor sluiten de twee onderdelen van Maandag® goed op elkaar aan en kunnen we de juiste mensen beterselecteren. Dus dat is een dubbel voordeel.’

Twee diensten, één portal

Chantal Dietz, HR beleids- en projectadviseur bij de gemeente Nissewaard, was nauw betrokken bij de aanbesteding. ‘We hebben in zeer korte tijd de aanbesteding en de implementatie kunnen realiseren. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het inhuren van uitzendpersoneel en externe professionals echt twee verschillende takken van sport zijn, vandaar dat we twee aparte tenders hebben uitgeschreven. Dat we nu met Maandag® Flex en Maandag® Managed Services samenwerken is wel een geluk. Het zijn twee aparte onderdelen die naadloos op elkaar aansluiten. Hierdoor kunnen we sneller de omschakeling maken naar één centrale portal voor alle inhuur aanvragen, wat een hele belangrijke eis voor ons was.’

Bernd-Jan Kwast, implementatiemanager bij Maandag®, was van de aanbesteding aanvraag tot het einde van de implementatie betrokken. ‘De samenwerking met Chantal en haar team verliep heel soepel en flexibel en was gebaseerd op vertrouwen. Dan kun je samen veel bereiken. We kijken uit naar een verdere succesvolle samenwerking.’

Op 20 maart werden de handtekeningen onder het contract tussen Maandag® en de Gemeente Nissewaard gezet door Robert Entjes (op de foto links) en Marc Weerts (op de foto rechts).