Skip to footerSkip to content
Persbericht

Maandag® Holding versterkt IT-positie door overname WIBA IT

Freddy en Anne

Maandag® Holding zet in op verdere marktverbreding

Maandag® Holding maakt vandaag de overname van WIBA IT bekend. Hierdoor versterkt Maandag® Holdinghaar positie als marktleider en voldoet zij aan de snel groeiende vraag naar high-end IT-profielen, zoals analisten, software developers, cloud engineers en data-specialisten. Daarnaast zet Maandag® Holding met de overname in op verbreding van haar dienstverlening door ook het commerciële domein in Nederland beter te bedienen.

Maandag® ziet zowel bij het publieke als het commerciële domein een sterk toenemende behoefte aan IT- en dataprofielen in het hogere segment. Organisaties lopen vaker tegen digitalisering vraagstukken aan, de hoeveelheid data groeit en men moet sneller en projectmatig schakelen. Door de overname van WIBA IT, is Maandag® in staat deze steeds complexere IT-vraagstukken op te lossen en trajecten in goede banen te leiden door de inzet van high-end IT-profielen.

“Maandag® wil het publieke domein beter bedienen met een breder aanbod van IT-profielen zoals developers en dataspecialisten. Dit is waar WIBA IT al jarenlang ervaring mee heeft. Bovendien bedient WIBA IT ook de commerciële markt, wat voor Maandag® Nederland een mooie kans is om te verbreden.”  AldusFreddy Verweij, CEO van Maandag® Holding.

WIBA IT zal volledig geïntegreerd worden in de Maandag® organisatie. Met de overname kan WIBA IT haar kennis nu ook inzetten voor klanten van Maandag ®: “Maandag® ziet waar onze kracht ligt: snelheid koppelen aan kwaliteit. Die twee zijn lastig te combineren, dan is het zaak om focus te houden: wij richten ons op het bedienen van A-merken, met high-end IT-profielen.” aldus Anne Willeboordse, CEO WIBA IT.

Met de overname richt Maandag® zich ook op verdere groei binnen het commerciële domein. In België is Maandag® al actief in engineering en life science markten. In Polen voldoet het bedrijf aan de grote vraag naar IT-profielen voor zowel het publieke als commerciële domein.

Over Maandag® Holding Maandag® is met 46 vestigingen in 15 steden al meer dan 30 jaar leidend als detacheerder binnen het publieke domein in Nederland. Dat doen we met meer dan 4.000 professionals die zich dagelijks inzetten binnen de zorg, het onderwijs en de overheid. Daarnaast is Maandag® actief onder het merk Whoohoo op het gebied van life science en engineering in België en IT in Polen.   www.maandag.nl

Over WIBA IT WIBA IT bestaat sinds 2007 en is een landelijk opererende IT-intermediair van HBO en WO IT-specialisten binnen het Software Development Life Cycle en richt zich op A-merken in diverse sectoren (energie, financieel, verzekering, logistiek, zorg, industrie). Met een netwerk van meer dan 7.000 ZZP-ers en een groot netwerk aan gespecialiseerde partners, weet WIBA IT de beste IT-professionals met de mooiste opdrachtgevers te matchen.  www.wiba-it.nl

Noot voor de redactie Voor meer informatie neem contact op met Bram Jeurissen van FNKE via bram@fnke.nl