Skip to footerSkip to content
Duurzaamheid

Duurzaamheidbinnen Maandag®

Maandag® voor morgen

Bij Maandag® vinden we het belangrijk dat mensen zin in hun werk hebben en houden. Daarom zijn wij niet alleen bezig met Maandag®, maar ook met morgen.

Om ervoor te zorgen dat mensen elke dag met frisse energie naar hun werk gaan, besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze mensen. We doen er alles aan om te zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Bij ons op kantoor en bij onze opdrachtgevers. En we dragen een steentje bij aan de wereld van morgen. Dat doen we niet alleen omdat onze kleur groen is; bij Maandag® willen we als bedrijf de verandering aanjagen. Dus werken we toe naar CO2 neutraal in 2025. We zijn er nog niet, maar we werken daar met zijn allen keihard aan. Elke dag.

Dit is wat we allemaal doen om duurzamer te worden:

We investeren in mensen

Bij Maandag® zorgen we ervoor dat iedereen met frisse energie naar het werk gaat. Door de kern van wat we doen - zorgen voor eerlijk werk en economische groei – dragen we al bij aan een betere toekomst. Maar we hebben ook een eigen Maandag® Academy met zo’n 1.400 online ontwikkelmogelijkheden. En we doen 2 keer per jaar onderzoek onder onze medewerkers om verwachtingen, behoeften en bevlogenheid af te stemmen op ons aanbod. Ook investeren we bewust extra in opleidingen in de Zorg en het Onderwijs. Want dat is waar het nijpende personeelstekort is.

concentreren op werk

We zijn een welkome organisatie

Wij geloven in de kracht van diversiteit. We willen een inclusieve en toegankelijke werkgever zijn waarbij iedereen wordt gewaardeerd en gestimuleerd om mee te doen. Daarom teken je bij indiensttreding onze gedragscode (de Maandag® Manier), met onze gemeenschappelijke normen en waarden. Wij hebben een antidiscriminatiebeleid en we doen voortdurend onderzoek naar diversiteit, inclusiviteit en gelijke kansen.

We hebben een stevige groene ambitie

Sinds 2019 brengen we onze CO2 uitstoot in kaart. In 2025 willen we onze CO2 uitstoot met 50% hebben verlaagd. Hiernaast onderzoeken we hoe we onze resterende CO2 uitstoot kunnen compenseren.

We rijden steeds meer elektrisch

Als we nieuwe auto’s leasen, dan zijn die elektrisch. Eind 2023 is de helft, en vanaf april 2025 is het volledige wagenpark elektrisch. Opladen doen we waar mogelijk met groene stroom. Daarnaast loopt een pilot om OV verder te stimuleren en wordt onderzocht hoe we de fiets proactief kunnen gaan aanbieden.

We belasten het milieu zo min mogelijk

We rapporteren over duurzaamheid en zijn ISO 14001 gecertificeerd. Voor alles wat we gebruiken en voor (relatie)geschenken hanteren we duurzame richtlijnen. Ook werken we aan afvalscheiding en kopen we waar we kunnen, duurzaam in.

We maken onze kantoren groener

Voor onze kantoorinrichting gebruiken we deels al gerecyclede materialen voor bijvoorbeeld tapijt en stoelen. Daarnaast zijn de zoekcriteria voor het selecteren van nieuwe panden aangescherpt met duurzaamheidscriteria.

wat-is-detacheren 1140x400

We zijn lokaal betrokken

Maandag® stimuleert maatschappelijke en lokale betrokkenheid. Elke vestiging heeft een sponsorbudget om lokale goede doelen te steunen. Elk jaar kunnen medewerkers ervoor kiezen om hun eindejaarsgeschenk te doneren aan een goed doel.

We blijven er bovenop zitten

Het blijft niet bij duurzame plannen of beloftes. Samen met de mensen van Maandag® zorgt onze directeur duurzaamheid dat er continu iets gebeurt. Zodat de groene kleur van Maandag® morgen nog meer zal betekenen.

Verder lezen?