Skip to footerSkip to content
Professional

Siham Boudhan: Hier denken ze met me mee over mijn wensen, dromen en doelen

Siham Boudhan

Als klein meisje had Siham Boudhan een grote droom: arts worden. Dat ging niet zonder slag of stoot. Maandag® helpt haar nu bij haar volgende stap: werkervaring opdoen in de juiste richting.Ze heeft net een opdracht afgerond bij Levvel, een instelling in Amsterdam voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Daar behandelde Siham Boudhan jongeren met een eetstoornis. Haar volgende opdracht is ook bij Levvel, maar dan op de polikliniek: mensen screenen, een diagnose stellen en behandelplan opstellen. Omdat ze basisarts is – ze heeft geneeskunde gestudeerd, maar nog geen specialisatie gedaan – wordt ze begeleid door de psychiaters van de polikliniek.  

Fan

Het is inmiddels haar vierde opdracht via Maandag®. ,,Nadat ik was afgestudeerd, zocht ik een werkplek. Een vriend wees mij op Maandag®. Ik heb contact opgenomen en mocht op gesprek komen.” Dat voelde direct goed. “Warm, fijn, enthousiast, echt heel prettig. Het gesprek was dat ook, informeel en relaxed.” Zo is het balletje gaan rollen: van een intensive care voor psychiatrische patiënten naar een arbodienst naar haar huidige opdrachtgever. ,,Daarom ben ik zo’n fan van Maandag®: ze luisteren naar me, denken met me mee over mijn wensen, dromen en doelen én ze hebben een enorm netwerk in de zorg. Als ik aangeef dat ik op een bepaald vlak ervaring wil opdoen, zoeken zij daar een passende opdracht bij.”

De Maandag®-professional

Siham Boudhan (26) is basisarts. Ze voltooide in 2018 haar master geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Via Maandag® werkt ze op de polikliniek van Levvel, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Amsterdam. ,,Als ik aan Maandag® denk, denk ik aan warmte en enthousiasme. Als ik bij Maandag® op kantoor kom, word ik altijd met open armen ontvangen.”

Ongevraagde adviezen

Dat ze arts zou worden, was geen uitgemaakte zaak. ,,Het was mijn droom, al vanaf dat ik een klein meisje was. Maar ik heb er hard voor moeten vechten. Niet iedereen geloofde in mij. Ik kreeg van leerkrachten nogal eens het advies, ook ongevraagd, dat ik maar beter iets anders kon doen. Ik heb volgehouden, ondanks die negatieve adviezen. En ik heb het gehaald, met goede cijfers.” Inmiddels heeft ze niet meer het gevoel dat ze zich moet bewijzen, maar die leerkrachten op de middelbare school vergeet ze niet meer. ,,Ik neem dat mee in mijn werk. Bijvoorbeeld bij de behandeling van jongeren met een eetstoornis. Vaak ligt aan zo’n stoornis een gebrek aan zelfvertrouwen ten grondslag. Daarom is het zo belangrijk het positieve in mensen te bekrachtigen.” 

Bloemetje

Ze voelt zich thuis in de psychiatrie. Het is echt haar plek, zegt ze. ,,Na mijn opleiding wist ik niet zo goed wat ik wilde doen. Dankzij Maandag® kon ik dit vakgebied beter leren kennen. Ik denk dat ik me hierin wil specialiseren. Het werk is inhoudelijk heel leuk en – en dat is minstens zo belangrijk – de werkomgeving bevalt me ook heel goed. In de psychiatrie heb ik nog nooit een psychiater ontmoet die niet aardig was. Het zijn allemaal heel authentieke mensen, supervriendelijk en ik leer veel van ze. Het voelt gelijkwaardig, hier is niet die hiërarchie die er in het ziekenhuis wel is.” Dat gevoel van gelijkwaardigheid ervaart ze ook bij Maandag®. ,,In een van mijn eerste weken van mijn eerste opdracht kwamen ze een bloemetje brengen. Ik was echt verrast, dat had ik nog nooit meegemaakt. Bij Maandag® zien ze me echt, voor hen is iedereen gelijk. Ik hoor bij de club, ook al werk ik niet elke dag met ze.”

Dit is Maandag®

Maandag® detacheert interim professionals in de publieke sector, binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. Maandag®-professionals krijgen persoonlijke begeleiding en coaching en hebben toegang tot talloze trainingen op de Maandag® Academy. Ook Maandag®-professional worden? Bekijk onze vacatures. Bron: nrc.nl

Relevant voor jou