Skip to footerSkip to content
Professional

Nathalie en Esther - Een gesprek met twee zorgprofessionals

Nathalie en Esther

Bij belangrijk werk hoort de juiste energie; wat drijft ons zorgpersoneel?De laatste tijd is meer dan ooit gebleken dat professionals in de publieke sector onmisbaar zijn. Maar hoe houd je dit belangrijke werk leuk? Maandag® detacheert al dertig jaar specialisten in deze sector en vindt het tijd om deze mensen in het zonnetje te zetten. Een gesprek met twee zorgprofessionals over het onmisbare werk dat ze doen en wat hen daarbij motiveert.   Vitale beroepen zijn van essentieel belang. Goed zorgpersoneel neemt de nodige zorgen uit handen. Werken in de zorg is uitdagend en niet altijd even makkelijk. Wat drijft deze helden en waar krijgen ze energie van? We spraken met Nathalie Wienen en collega Esther de Haan, beide werkzaam in de verpleegkunde.

Een ware roeping

Voor zowel Nathalie als Esther was het al op jonge leeftijd duidelijk dat hun hart in de zorg ligt. Goede zorg is veel meer dan wassen en aankleden alleen. Er écht voor iemand kunnen zijn, mensen begeleiden en stimuleren, is voor beide de grootste drijfveer.    “Het mooiste is als je mensen een fijne dag kunt bezorgen en een lach op hun gezicht kunt toveren,” begint Nathalie enthousiast. “Werken in de zorg is puur en heel mooi, als ik na een drukke dag in de auto stap, heb ik altijd een voldaan gevoel,” vult Esther aan.

Niet vastroesten maar doorgroeien

Nathalie werkt sinds februari 2018 bij bij Maandag®. De flexibiliteit vindt ze daarbij erg prettig, maar ook het menselijke aspect staat centraal. “Het werk, bijvoorbeeld op een gesloten afdeling, is zeker niet altijd makkelijk. Toch haal ik er altijd voldoening uit. Het feit dat ik me gehoord en gezien voel, speelt daarbij zeker een rol. Ik voel me echt onderdeel van een competent team, dat verbindt en biedt zeker meerwaarde.”   Esther, sinds september 2019 werkzaam voor Maandag®, beaamt dit: “Je voelt de oprechte interesse en de waardering. Ook de doorgroeimogelijkheden maken het interessant.” Esther is als verpleegkundige veel bezig geweest met kwaliteitsverbetering en volgt op dit moment via Maandag® haar HBO-V opleiding. “Ook daarna wil ik me graag voor Maandag® blijven inzetten. De opdrachten zijn altijd van lange duur en je kunt echt iets opbouwen.”

Het juiste talent op de juiste plek

Maandag® neemt werk in de publieke sector absoluut serieus en zorgt tegelijkertijd voor de nodige dosis frisse energie en plezier. Dat de publieke sector beter functioneert als de juiste mensen op de juiste plek zitten, is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Voldoening, erkenning en ruimte voor eigen ontwikkeling houden het leuk. Wil jij ook het beste uit jezelf en je werkweek halen? Begin bij Maandag en make each day count! Bron: volkskrant.nl

Relevant voor jou