Skip to footerSkip to content
Professional

Karel Frank Artist: Maandag en ik brengen elkaar verder

Karel Frank Artist

Karel Frank Artist hoort sinds anderhalf jaar bij de Maandag®-familie. Hij is als ondernemer weliswaar een beetje een vreemd eend in de bijt, maar dat levert vooral kansen op.Bruisend en actief, zo zou je Karel Frank Artist het beste kunnen omschrijven. Zijn wekker gaat om 6.00 uur en een half uur later trekt hij zijn hardloopschoenen aan voor een rondje centrum Rotterdam. De afstand wisselt: tien, vijftien kilometer, een keer per maand slooft hij zich extra uit en komt er nog tien kilometer bij. Datzelfde actieve is terug te zien in zijn werk. Hij is IT’er en is voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen in zijn vakgebied. ,,Ik vind het belangrijk om op de hoogte te zijn, zodat ik kan inspelen op vragen van bedrijven.” 

Fris en energiek

Kansen zien en grijpen, daar is Karel Frank van. Op die manier werkt hij ook samen met Maandag®, als ondernemer. ,,Ik ben niet in dienst, ik werk op projectbasis voor Maandag®. Ik heb jarenlang voor klanten gewerkt, in binnen- en buitenland. Een aantal jaar geleden had ik de wens om weer in Nederland te werken, het liefst voor de overheid. Ik wilde daarin samen optrekken met een partner. Ik ben me gaan verdiepen en zo kwam ik bij Maandag® terecht. De sfeer, de kleuren, de mensen: toen ik binnenkwam in het kantoor in Rotterdam sprak het me direct aan. Maandag® heeft een frisse, energieke uitstraling.”

Groot netwerk

Maandag® detacheert mensen: ze doen een project voor een klant van Maandag® en zijn bij Maandag® in dienst. Bij Karel Frank ligt dat net even anders: hij was en is zelfstandig ondernemer. Dat zit in zijn bloed en hij voelt zich heel prettig in die rol. Hij is bij Maandag® misschien een vreemde eend in de bijt, maar het eerste contact groeide wel uit tot een succesvolle samenwerking. Sinds maart 2019 werkt hij via Maandag® namelijk als technisch IT-adviseur bij het Dordtse Servicecentrum Drechtsteden, een organisatie die gemeenten en gemeentelijke instellingen in de Drechtsteden ondersteunt bij hun bedrijfsvoering. Dat gaat bijvoorbeeld om ICT, financiën en inkoop, personeel en organisatie en juridische zaken. ,,Maandag® heeft een groot netwerk bij gemeenten en overheidsinstellingen. Ik vind het prettig om in deze fase van mijn carrière – ik ben 58 – samen met Maandag® op te trekken. We kunnen iets aan elkaar hebben.”

Energie

In alles wat Karel Frank doet en zegt, schemert zijn ondernemersgeest door. ,,Maandag® en ik brengen elkaar verder. Vlak na mijn start bij het Servicecentrum Drechtsteden heb ik Maandag® gebeld over zakelijke mogelijkheden voor hen. Ja, dat stelden ze zeker op prijs. Al moesten ze ook even wennen aan mijn aanpak, haha.” En zo zijn er meer voorbeelden waaruit blijkt dat Karel Frank niet de standaard Maandag®-professional is. Hij heeft naast zijn werk voor Maandag® een bedrijf in robotgestuurde procesautomatisering. ,,Ik heb voorgesteld om daarover een training te geven aan Maandag®-recruiters en -accountmanagers, zodat ze beter kunnen inspelen op kansen op dat gebied bij opdrachtgevers.” Voorlopig zit Karel Frank nog prima op zijn plek bij het Servicecentrum Drechtsteden. Maar mocht hij toe zijn aan een nieuwe opdracht, dan is de lijn met Maandag® kort. ,,Mijn accountmanager en ik spreken elkaar geregeld. Dan drinken we koffie op de Westblaak en hebben we het over werk en over dingen die het leven leuk maken.” Het contact met Maandag® inspireert hem. ,,Bij Maandag® werken jonge, gedreven mensen. Dat geeft me energie, ik word daar blij van.”

De Maandag®-professional

Karel Frank Artist (58) deed na de middelbare school de opleiding Hogere Informatica (HIO). Hij werkte voor verschillende bedrijven, zowel in dienstverband als als ondernemer. Ondertussen volgde hij tal van opleidingen en cursussen, in binnen- en buitenland. Sinds maart 2019 werkt hij via Maandag® aan een project bij het Servicecentrum Drechtsteden. ,, Maandag® is een jonge, frisse club, mijn zakelijke partner.”

Dit is Maandag®

Maandag® detacheert interim professionals in de publieke sector, binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. Maandag®-professionals krijgen persoonlijke begeleiding en coaching en hebben toegang tot talloze trainingen op de Maandag® Academy. Ook Maandag®-professional worden? Ga naar onze vacatures.

Bron: nrc.nl

Relevant voor jou