Skip to footerSkip to content
Professional

Jurryt Jannink: Maandag heeft een enorm netwerk bij de overheid

Jurryt Jannink

Jurryt Jannink voelt zich echt deel van de Maandag®-familie. Daarom keerde hij na een korte uitstap toch weer terug op het nest.

,,Voor een detacheringsbedrijf als Maandag® is het het lastigst om mensen vast te houden. Ze zijn immers niet in jouw kantoor aan het werk. Maandag® investeert juist in zijn medewerkers, door ze geregeld in het zonnetje te zetten. Daarin onderscheidt Maandag® zich wat mij betreft echt van andere detacheerders.” Aan het woord is Jurryt Jannink, sinds januari van dit jaar via Maandag® aan de slag als planoloog in Hof van Twente, een fusiegemeente onder de rook van Enschede en Hengelo. Een doosje chocolaatjes aan het begin van de lockdown, als hart onder de riem, een fijne-vakantie-kaart op de mat, een compliment op het LinkedIn-profiel; telkens weer krijgt Jurryt de bevestiging dat hij ‘bij de Maandag®-familie hoort’. ,,Ik zit hier helemaal op mijn plek.” 

Netwerk bij gemeentes

Voordat Jurryt in dienst kwam bij Maandag®, had hij al anderhalf jaar contact met de recruiter in Rotterdam. ,,Dat klikte heel goed. Ik zocht een baan en na een snel gepland, spontaan sollicitatiegesprek op een vrijdagnamiddag was het beklonken.” Jurryts doel was duidelijk: een opdracht op het gebied van ruimtelijke ordening bij de overheid. Maandag® heeft veel expertise op dat vlak én een enorm netwerk bij gemeentes. Na opnieuw een geslaagd sollicitatiegesprek, deze keer met gemeente Den Haag, startte hij met zijn eerste opdracht bij de gemeente, als planoloog. ,,Ik werkte aan een structuurvisie voor 18.000 woningen. Een hele mooie opdracht, omdat het een combinatie is van veel vakgebieden, zoals verkeer, milieu en stedenbouwkunde. Aan mij de taak om de adviezen over al die deelgebieden te interpreteren en samen te voegen in een uiteindelijke visie voor de wethouder.”

Toch geen ambtenaar

Na ongeveer een jaar trad Jurryt bij gemeente Den Haag in dienst. ,,Ik had altijd al de wens om een keer echt als ambtenaar te werken, inclusief het afleggen van de eed. Het was vooral een gevoel, want mijn werk bleef hetzelfde.” Na een klein jaar kwam hij tot de conclusie dat hij beter tot zijn recht komt in een onafhankelijke rol. ,,Dat externe ligt me toch beter, ik heb het gevoel dat ik dan meer onafhankelijk kan adviseren.” Hij kaartte het aan bij de gemeente én bij Maandag® en kwam in september 2019 weer in dienst bij Maandag®, mét de opdracht bij gemeente Den Haag. 

Van west naar oost

Het contract met zijn huidige opdracht in Twente is groot: van grootstedelijk naar een buitengebied met diverse dorpskernen, elk met zijn eigen karakter. ,,Ik werk aan een woonvisie waarin al die lokale verschillen een plek moeten krijgen. Dat is ontzettend leuk om te doen.” De verhuizing van west naar oost was op zijn eigen verzoek: hij wilde na 22 jaar Randstad terug naar zijn roots. Maandag® faciliteerde hem bij die stap door mee te denken over een nieuwe opdracht. ,,Ik ben op gesprek gegaan bij Maandag® in Enschede en van het een kwam het ander. Ook dan zie je weer het voordeel van dat enorme netwerk. Maandag® zit overal, heeft overal accountmanagers en heeft met veel gemeenten een contract voor het leveren van externe adviseurs zoals ik.”

De Maandag®-professional

Jurryt Jannink (42) voltooide in 2005 de bachelor Urbanisme aan de TU Delft en werkte zowel in het bedrijfsleven als voor de overheid als adviseur ruimtelijke ordening. Hij is sinds 2017 in dienst bij Maandag® (met een korte pauze) en is sinds januari 2020 gedetacheerd bij gemeente Hof van Twente. “Als ik aan Maandag® denk, denk aan dat spontane sollicitatiegesprek bij de Kralingse Plas in Rotterdam, met een biertje erbij. Maandag® is attent en betrokken bij mij, daardoor voel ik me betrokken bij Maandag®. 

Dit is Maandag®

Maandag® detacheert interim professionals in de publieke sector, binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. Maandag®-professionals krijgen persoonlijke begeleiding en coaching en hebben toegang tot talloze trainingen op de Maandag® Academy.

Ook Maandag®-professional worden? Bekijk onze vacatures.

Bron: nrc.nl

Relevant voor jou