Skip to footerSkip to content
Professional

Daniëlle Mensch: Ik voel me gezien en gewaardeerd en zit hier helemaal op mijn plek

Danielle Mensch

Goede onderwijzers zijn onmisbaar: wat drijft hen?Vitale beroepen zijn meer dan ooit van essentieel belang. De mensen achter deze beroepen zijn dat zeker ook. Tijd om deze helden in het zonnetje te zetten. Wat drijft onze leerkrachten en waar halen zij voldoening uit? Ontmoet het gezicht achter de professional, dit keer in het onderwijs. Goede leerkrachten zijn onmisbaar, dat weten we inmiddels allemaal. Zeker door de plotse thuisscholing de laatste tijd werd duidelijk dat gedegen onderwijs de nodige voeten in de aarde heeft. Dat de juiste mensen op de juiste plek zitten, is enorm belangrijk. Wat motiveert deze enthousiaste professionals? We spraken met Daniëlle Mensch, leerkracht in hart en nieren.

Echt verschil maken

Daniëlle Mensch staat al meer dan 10 jaar voor de klas en is daarnaast actief als intern begeleider. Ze is CUM laude afgestudeerd aan de PABO en veelal werkzaam in het speciaal onderwijs. Verschil kunnen maken en écht iets voor leerlingen betekenen, is haar grootste drijfveer. Opdrachten met wat meer complexiteit gaat ze daarbij zeker niet uit de weg. Daniëlle krijgt een kick als ze haar expertise in kan zetten en zoekt daarbij ook een stukje uitdaging. “Het mooiste van mijn werk vind ik het als ik stappen kan zetten met mijn leerlingen. Zeker in het speciaal onderwijs is het niet makkelijk om het vertrouwen te winnen. Als ik merk dat het me toch lukt en ik leerlingen hun eigen potentie kan laten zien, geeft me dat enorm veel genoegdoening.” Sinds 2016 werkt Daniëlle met veel plezier bij Maandag®. Daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad. “Ik voel me gezien en gewaardeerd en zit hier helemaal op mijn plek,” vertelt Daniëlle enthousiast. “Ik ben blij dat ik iets kan betekenen voor leerlingen, scholen en het onderwijs.”

Flexibiliteit en zekerheid

“Werken voor Maandag® voelde voor mij meteen goed. Dat ik direct een vast dienstverband kreeg, onderstreepte het vertrouwen dat voor mij tijdens de eerste gesprekken al voelbaar was. Het leuke aan werken voor Maandag® is voor mij de afwisseling in combinatie met de vastigheid.” “Ik kom op scholen waar ik normaal niet snel zou komen en leer veel over mezelf als docent.” Op de scholen waar Daniëlle werkt, wordt haar vakkennis op waarde geschat. Vaak krijgt ze een baan aangeboden. Daar is ze tot nu toe nog nooit op ingegaan: “Ik heb het bij Maandag® veel te goed naar mijn zin en voel me echt onderdeel van een team.”

Pluk de maandag

Maandag® gelooft dat de publieke sector beter werkt als talent echt op zijn plek zit. Gemotiveerde professionals als Daniëlle bieden absoluut meerwaarde. Competentie ontwikkelen, eigen regie voeren en floreren binnen je vakgebied staat bij Maandag® elke dag centraal.

Ook Maandag®-professional worden? Bekijk onze vacatures. Bron: volkskrant.nl

Relevant voor jou