Verpleegkundige Infectieziektenbestrijding GGD Brabant

Over de functie

Als verpleegkundige Infectieziektebestrijding ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen met vragen over infectieziekten. Niet alleen voor inwoners van Zuidoost-Brabant, maar ook voor zorginstellingen, (huis)artsen, scholen en kinderdagverblijven die vragen stellen en infectieziekten melden bij de GGD. Je houdt je bezig met het voorkómen, bestrijden en opsporen van infectieziekten. Dit doe je onder andere door voorlichting te geven over de risico’s van infectieziekten, maar ook over het voorkomen van besmetting. Je adviseert en doet onderzoek naar de bron van besmetting en neemt maatregelen om verdere verspreiding van de infectieziekte tegen te gaan. Je kijkt verder dan de patiënt en werkt aan het voorkomen van ziekte bij gezonde personen. 

In je werk ben je bezig met het afhandelen van meldingen, vragen en incidenten, in overleg met een arts infectieziektebestrijding. Je coördineert en stemt zorg af met het reguliere hulpverlenerscircuit, zoals huisartsen, specialisten en zorginstellingen. Daarnaast verricht je basaal epidemiologisch onderzoek binnen het werkveld en geef je voorlichting en advies aan patiënten en medewerkers. Tevens ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van (preventie) beleid ten behoeve van infectieziektebestrijding en outbreakmanagement en geeft hier uitvoering aan.

In verband met corona is de periode in eerste instantie voor 12 maanden voor 32-36 uur per week. Heb je interesse? Solliciteer dan direct! Vragen? Neem dan contact op met Ivar Jole via 06-28957086 of ivar.jole@maandag.nl

Functie eisen

Deze functie vraagt om een proactieve, empathische en betrokken houding. Je denkt actief mee, deelt kennis een weet daarbij medisch inhoudelijke informatie om te zetten in heldere taal. Kortom, goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden zijn essentieel. Vanuit een enthousiaste, klantgerichte houding lever je graag een actieve bijdrage aan de publieke gezondheid.

Daarnaast vragen wij ook:

 • Een afgeronde opleiding hbo-v en een BIG-registratie.
 • Twee jaar werkervaring als verpleegkundige.
 • Het zowel individueel (zelfstandig) als in een interdisciplinair team kunnen werken binnen en buiten de GGD.
 • Goede communicatieve vaardigheden, inclusief schriftelijk rapporteren, en een klantgerichte instelling.
 • Affiniteit met COVID-19.
 • Ervaring met geautomatiseerde systemen en het officepakket.

Over het bedrijf

Vanuit vestigingen in heel Nederland, detacheert Maandag® interim professionals in de publieke sector. Dit doen we binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. En niet zomaar professionals. Onze professionals weten van aanpakken en bruisen van energie. Werken bij Maandag® is daarom ook niet te vergelijken met een baan die je eerder hebt gehad. Onze goede arbeidsvoorwaarden, toffe werksfeer en doorgroeimogelijkheden dragen daar zeker aan bij.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Ivar Jole

Ivar Jole

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs