Verpleegkundig centralist Meldkamer

Andrea Heuvelman
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Andrea Heuvelman
JUN 15
Gelderland Permanent MBO
15.07.2020 105920413
Solliciteren

Over de functie

Jij werkt op dé plek waar alle noodoproepen binnen komen: de gemeenschappelijke meldkamer. Als verpleegkundig centralist krijg jij alle noodoproepen met medische achtergrond door. Je ontvangt telefoontjes van personen in nood en moet binnen één minuut inschatten hoe urgent de situatie is.


Wat ga je doen?

Je krijgt te maken met situaties, waarbij jij als verpleegkundig centralist het hoofd moet koel houden. Wat doe je als er meerdere oproepen zijn, en je moet inschatten wie als eerste hulp nodig heeft? Hoe zorg jij dat je de juiste inschatting maakt over de urgentie van een situatie? Wat doe je met iemand die buikpijn heeft, huisarts of toch ambulance? Kortom: wat is spoed en wat niet?


De burger in nood die 112 belt, is in paniek. Emotie speelt een grote rol. Als verpleegkundig centralist moet je om kunnen gaan met de druk, maar tegelijkertijd ook iemand gerust stellen. Er komen telefoontjes voorbij waarin je beslist dat er geen acute ambulance nodig is, maar dat iemand zelf naar de huisarts kan gaan. Soms geef je als verpleegkundig centralist aan de telefoon advies over wat iemand moet doen. Dit vraagt veel van jou kennis als verpleegkundige en communicatieve vaardigheden.


Je werkt bij grote ongevallen bijvoorbeeld veel samen met ander disciplines zoals de politie en de brandweer. Het is zaak dat je goed overweg kunt met computer systemen en hier snel in kunt werken.


Wat kun je verwachten?

De eerste 9 maanden staan in het teken van een intern opleidingstraject. Je wordt stap voor stap meegenomen en leert zo alles kennen. Je start in eerste instantie met laag urgente meldingen en uiteindelijk kun jij ook de hoog urgente meldingen goed coördineren.


Wie ben jij?

Jij bent een verpleegkundig centralist die met beide benen op de grond staat. Empathisch naar de medemens met een luisterend oor, maar als de situatie erom om vraagt ben jij duidelijk. Door jouw ervaring in de spoedzorg kun jij snel schakelen en omgaan met de hectiek die voorbij komt. De belangrijkste eigenschap die jij beheerst is het klinisch redeneren. Door juiste vragen te stellen, kun jij uiteindelijk de juiste beslissing maken.

Functie eisen

Wat neem je mee?

  • Jij beschikt over minimaal een diploma MBO verpleegkunde en een geldige BIG registratie
  • Je hebt ervaring in de spoedzorg (SEH, IC, HIC, ambulance verpleegkundige)
  • Je hebt een AvA diploma tot meldkamer centralist of bent bereidt deze te volgen
  • Je kan goed om gaan met heftige situaties en kan telefonisch goed uitvragen en ondersteunen
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kan snel een situatie inschatten 

Over het bedrijf


Waarom werken bij Maandag?

  • Salaris conform cao
  • Eén contract, één aanspreekpunt
  • De mogelijkheid om jezelf te (blijven) ontwikkelen met passende banen
  • Persoonlijke begeleiding
  • Neem een kijkje in de keuken bij verschillende zorginstellingen en groei door!

Lijkt het jou leuk om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen? Ik kom graag met je in contact! Andrea.heuvelman@maandag.nl of 0630557514


Let op: Je kan bij Maandag® aan de slag als Verzorgende IG, Verpleegkundige niveau 4 en Verpleegkundige niveau 5/6. We zijn over het hele land actief!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Andrea Heuvelman
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Andrea Heuvelman