Justitieel verpleegkundige

Over de functie

Wat ga je doen?

Voor een organisatie in de regio Den Haag ben ik op zoek naar een justitieel verpleegkundige die zich inzet voor de gezondheid en veiligheid van de gedetineerden. Als justitieel verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de zorg van de patiënten en verricht je begeleidende, verzorgende en verpleegtechnische handelingen. Je komt te werken in een multidisciplinair team bestaand uit artsen, psychologen, psychiaters, justitieel verpleegkundige en externe instanties die de gedetineerde behandelen volgens het poliklinisch-huisartsenpraktijk model. Samen met team streven jullie er naar dat de gedetineerden zich kunnen re-integreren in onze maatschappij.

 Jij verleent zorg binnen een gesloten setting aan doelgroepen met diverse zorgvragen. Je richt je op het handhaven of verwerven van zelfstandig functioneren van de patiënt. Je ondersteunt je patiënt bij de persoonlijke verzorging en neemt deze over waar nodig is. Bovendien controleer en verstrek jij de medicijnen en coördineer je de zorgverlening. Je handelt volgens de geautoriseerde protocollen en professionele standaarden. Daarnaast ben je actief bezig met het verrichten van administratieve werkzaamheden en rapporteer je dit in een verpleegkundig dossier. 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in een organisatie die verantwoordelijk is voor de zorg en beveiliging van de gedetineerden bestaand uit het penitentiair psychisch centrum (PPC) en het justitieel centrum voor somatische zorg (JCvSZ). Zij bieden hen de kans om een aanvaardbaar bestaan op te bouwen omdat zij geloven dat alle Nederlanders recht hebben op een goede gezondheidszorg. In dit centrum worden de gedetineerden ondersteunt die meer zorg nodig hebben dan een reguliere inrichting. Om dit te kunnen realiseren streeft de organisatie naar professionaliteit en taakvolwassenheid van alle medewerkers zodoende een veilige en prettige werkomgeving te creëren.

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een ervaren justitieel verpleegkundige die stressbestendig is en de gedetineerden wil ondersteunen met het re-integreren in onze maatschappij. Je gaat nauw samenwerken met het team en er wordt van je verwacht dat je sociaalvaardig bent en flexibele werkinstelling hebt.

 Verder:

 • Je bent een ervaren gediplomeerde verpleegkundige met een mbo niveau 4 of hbo-diploma en geregistreerd in het kwaliteitsregister V&VN;
 • Je bezit een geldige BIG-registratie;
 • Ervaring in de psychiatrie of verslavingszorg is een pré;
 • Je hebt ervaring met het verlenen van eerste hulp;
 • Je bent bereidt om dag-, avond-, weekend-, en nachtdiensten te draaien;
 • Je bent open, ondernemend en enthousiast. 

Over het bedrijf

Wat bieden wij?

 • Wij bieden je ondersteuning aan tijdens je gehele loopbaan bij Maandag;
 • Maandag Academy biedt cursussen aan de professionals zodat jij relevant blijft;
 • Wij bieden je een marktconform salaris, vakantiegeld en pensioenregeling;
 • Wij bieden een vast dienstverband.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Maandag is op zoek naar de juiste professional met een grote interesse in de zorg voor de juiste organisatie én dat is mijn uitdaging als Recruiter bij Maandag®. Hierbij ben ik vooral nieuwsgierig naar jouw passie en ambities als professional en match ik jou met één van onze opdrachtgevers. Zo vinden wij de ideale werkplek voor jou waar jij elke maandag met lach naartoe gaat!

 Ben jij de verpleegkundige naar wie wij op zoek zijn? Druk dan op onderstaande button. Heb je nog vragen of wil je eerst even kennismaken? Dan kan je mij altijd bellen!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Serish Rehman

Serish Rehman

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs