Begeleider dag- en nachtopvang

Over de functie

De dag- en nachtopvang is er voor iedereen die geen dak boven zijn of haar hoofd heeft. Die geen warm thuis heeft en bij niemand terecht kan. Voor sommigen is dit de realiteit. Als begeleider bij de dag- en nachtopvang sta jij klaar voor deze mensen en zorg jij ervoor dat ook deze mensen ergens welkom zijn.

‘Ik ben op straat gezet omdat het me maar niet lukte van de alcohol af te blijven. Bij vrienden en familie kon ik al langer niet meer terecht. Na een paar nachten slapen in het park, nam iemand mij mee naar de dag- en nachtopvang. Hier kon ik eindelijk weer een nacht doorslapen en douchen. De medewerkers hier hebben naar me geluisterd & me op het spoor gezet van de hulpverlening. Stap voor stap ga ik aan de slag met mijn problemen. Ik ben dankbaar..’

De dag- en nachtopvang is meer dan alleen een bed om te slapen. Meer dan alleen een plek om te kunnen eten. De begeleiders hier leggen contact met de mensen die hier komen en gaan in gesprek over wat er speelt in hun leven. Je kunt je voorstellen dat aankloppen bij een hulpinstantie nog niet zo makkelijk is & veel barrières met zich meebrengt. Zeker wanneer het gevoel van afwijzing erg bekend is voor je. De dag- en nachtopvang is een laagdrempelige manier om met de zorgverlening in aanraking te komen, zonder afgunst en zonder vooroordelen. Het is een plek van samen komen en op elkaar letten. De gedragsregels zijn erg belangrijk hier. Deze zorgen namelijk voor veiligheid. Voorwaarde is dan ook dat deze gerespecteerd worden en worden nagekomen. Zowel door de begeleiders als de bezoekers.


Deze organisatie heeft aan Maandag® gevraagd een begeleider te zoeken om het team van de dag- en nachtopvang te versterken. Daarom ben ik op zoek naar een begeleider die al eventjes meedraait in de GGZ.

Iemand die weet wat hij of zij kan verwachten van deze doelgroep & deze vorm van hulpverlening. Iemand die bekend is met psychiatrische zorgvragen en verslaving gerelateerde zorgvragen. Maandag® hecht waarde aan:


 •  de aantoonbare ervaring als begeleider
 • de bereidheid om onregelmatig te werken
 • het vermogen om duidelijkheid, structuur & veiligheid te bieden.


Herkenbaar? Lees dan even verder wat Maandag® jou te bieden heeft. 

Functie eisen

 • een afgeronde MBO of HBO-opleiding in de zorg
 • aantoonbare werkervaring als begeleider
 • een krachtige & veerkrachtige persoonlijkheid.

Over het bedrijf

Wij geloven dat gericht & persoonlijk kijken naar wat onze professionals nodig hebben in een arbeidsovereenkomst, het meest van belang is in de onderhandeling. Er is niet een standaard weg. We kijken samen met jou naar de dingen die voor jou het meest belangrijk zijn. Als wij flexibiliteit vragen van jou, dan moeten we dat zelf ook terug geven. Daarom gaan wij graag in gesprek over hoe deze functie in te richten. Hierin hoort ook een stukje verantwoordelijkheid bij jou. Om zelf aan te geven wat voor jou belangrijk is. Salaris schalen we in op het meest recente cao, dat is wel zo eerlijk. Verder is er genoeg ruimte om samen te overleggen.


Je kunt bij ons als werkgever altijd terecht & hebt een persoonlijk aanspreekpunt. Maandag® hecht waarde aan ontwikkeling. Daarom hebben we onze eigen Maandag® Academy. Wat wij van jou verwachten mag je ook van ons verwachten.


Deze dingen vinden wij belangrijk:

 • openheid en transparantie
 • zekerheid en uitdaging
 • flexibel kunnen denken en doen
 • een goede relatie tussen werkgever en werknemer.


Wil je nou meer weten over deze organisatie en deze functie, neem dan even contact met mij op: joelle.kraaijenvanger@maandag.nl & telefonisch op +316 832 632 39. Ik neem je graag mee in deze vacature. Solliciteren kan tot 26 oktober 2020 !

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Joëlle Kraaijenvanger

Joëlle Kraaijenvanger

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs