Teamleider jeugd, sport en cultuur

Over de functie

Voor een gemeente ben ik op zoek naar een parttime teamleider jeugd, sport en cultuur. (Hierna genoemd teamleider Be Active & Creative). Het team Be Active & Creative bevordert ontplooiing, gezondheid en participatie van jong en oud, vooral inwoners voor wie sport- en cultuurbeleving niet vanzelfsprekend is. Door het initiëren, faciliteren en ondersteunen van een breed scala aan met name sportieve en creatieve activiteiten wordt bijgedragen aan invulling van de gemeentelijke opgaven in het Sociaal Domein: Groeien naar zelfstandigheid, Meedoen naar vermogen en Samen oud worden. Dit in nauwe samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties. Het team bestaat uit jeugd- en jongerenwerkers, combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches.

Het accent van de opdracht ligt op teambuilding en samenwerking, zowel met interne als externe partners. Hieronder staat benoemd wat er verwacht wordt van de teamleider Be Active & Creative:

 • Je bent verantwoordelijk voor het professionaliseren van het team van ongeveer 10 buurtsportcoaches, cultuurcoaches en jongerenwerkers en draagt zorg voor de juiste profilering en positionering van Be Active & Creative.
 • Je stemt in samenwerking met maatschappelijke partners de inzet van de medewerkers af op gemeentelijke beleidsdoelen en vertaalt deze naar individuele en collectieve resultaat- en ontwikkelafspraken.
 • Je geeft resultaatgericht leiding op een inspirerende, stimulerende en coachende wijze. Hierbij voer je individuele voortgangsgesprekken met medewerkers.
 • Je bent verantwoordelijk voor de afstemming van beleid en uitvoering door nauw samen te werken met beleidsregisseurs en/of -medewerkers op het terrein van Sport, Cultuur en Jeugd.
 • Je bent verantwoordelijk voor resultaat en voortgangsrapportages van het team. Het (laten) opstellen van de begroting en het bewaken van budgetten is hier onderdeel van.
 • Je onderhoudt relaties met relevante lokale netwerken in het maatschappelijk middenveld op beslissingsniveau.
 • Je levert input naar het onderzoek hoe het team organisatorisch het beste midden in de samenleving gepositioneerd kan worden en bereidt een eventuele herpositionering voor. (Denk hierbij aan verzelfstandiging binnen de gemeentelijke organisatie of aan integratie bij een lokale maatschappelijke partner).

Als teamleider ben je open en enthousiast. Je hebt een heldere en transparante manier van communiceren. Je weet als geen andere hoe je mensen met elkaar moet verbinden. Tot slot is het van belang dat jij een coachende rol aanneemt. 

Functie eisen

 • Afgeronde HBO opleiding of hoger
 • Minimaal 5 jaar ervaring met coachend leidinggeven  
 • Minimaal 5 jaar ervaring met een leidinggevende positie bij een gemeentelijke organisatie.
 • Inhoudelijke kennis van en meerjarige ervaring met het werkveld sport, jeugd of cultuur.
 • Meerjarige ervaring met verandertrajecten, projectmatig werken en het monitoren van resultaten.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Anne-Marije van den Berg

Anne-Marije van den Berg

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs