Senior Projectleider VSV

Over de functie

Ben jij ondernemend, creatief, vasthoudend en goed in organiseren? Wil jij graag werken in een innovatieve programma- en netwerkorganisatie waar je veel kunt leren? Vind je het belangrijk dat alle jongeren hun talenten ontwikkelen en perspectief hebben op de arbeidsmarkt? Wil je een bijdrage leveren aan een betere aansluiting binnen het onderwijs en tussen onderwijs en arbeidsmarkt? En weet je dit om te zetten naar een succesvolle aanpak met meerdere partners? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Voor een opdrachtgever in de regio Zwolle ben ik op zoek naar een parttime project VSV. 

De meeste jongeren in deze regio verlaten de school met een diploma en vinden hun weg naar de arbeidsmarkt. Dat geldt helaas niet voor iedereen. We zien dat de aandacht voor jongeren in een kwetsbare positie groeit, zowel landelijk, regionaal als lokaal. De focus ligt onveranderd op het voorkomen van ongediplomeerde schooluitval. Daarnaast zetten we nu ook in op een zo goed mogelijke en duurzame start van jongeren op de arbeidsmarkt. Juist ook wanneer zij niet (direct) in staat zijn een startkwalificatie te behalen. Uitgangspunt is dat iedere jongere op school zit, een baan heeft of een traject volgt gericht op leren en werken. Waar nodig krijgen jongeren in combinatie hiermee een zorgaanbod. Om deze doelen te behalen wordt intensief samengewerkt tussen RMC, onderwijs, zorg en arbeidsmarktregio binnen de VSV Vervolgaanpak en het programma Start.route. 

VSV Vervolgaanpak

In de VSV Vervolgaanpak wordt elke vier jaar een regionaal programma opgesteld en uitgevoerd, met als doel voortijdig schoolverlaten van jongeren tussen 12 en 23 jaar te voorkomen en te verminderen. Het uitgangspunt hierbij is dat jongeren op school zitten, een baan hebben of een traject van leren en werken volgen. In deze aanpak zijn door onderwijs en RMC, in samenspraak met de domeinen arbeidsmarkt en zorg, maatregelen opgesteld die aan deze doelstellingen bijdragen. Eén van deze maatregelen is Overstapmomenten en jongeren in beeld. In de huidige aanpak hebben vmbo-, pro-, vso-scholen en de mbo’s in de regio (entreeopleidingen) samen met het RMC een pilot opgezet rond de overstap naar het vervolgonderwijs: de Warme Overstap. Hierin neemt de leerling de regie in eigen hand middels het ‘Paspoort voor Succes’. In de Vervolgaanpak wordt deze pilot verbreed naar álle overstapmomenten van jongeren, dus bijvoorbeeld ook van onderwijs naar werk.

Start.route

De Start.route is een initiatief van Deltion en Landstede gericht op het versterken van het Entree onderwijs en het versterken van de ketensamenwerking binnen regio Zwolle tussen onderwijs, gemeenten, arbeidsmarkt en werkgeversdienstverlening. Zij richten zich op het verbeteren van de begeleiding van jongeren en (jong)volwassenen in een kwetsbare positie naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt. In de Start.route zetten de partners het perspectief van de jongere of (jong)volwassene en diens route naar werk en een plek in de samenleving centraal. De Start.route ondersteunt jongeren tijdens de overstap naar het beroepsonderwijs en van beroepsonderwijs naar arbeidsmarkt. Hierin speelt RMC een belangrijke rol: vanuit haar wettelijke opdracht tot monitoring van jongeren in een kwetsbare positie en betrokkenheid bij een gezamenlijke routebepaling voor deze doelgroep. Dit geldt zowel voor jongeren binnen het onderwijs als voor jongeren die al schoolverlater zijn. De ketenpartners willen hiervoor een gezamenlijke routebepalingsprocedure ontwikkelen, waarbij de rol van RMC onmisbaar is.

Wij zoeken;

Wij zoeken een pro actieve senior projectleider die ervaring heeft met regionale samenwerking tussen verschillende stakeholders en de aanpak van Voortijdig Schoolverlaten. Een projectleider die als geen ander weet belangen en domeinen te verbinden tot een gezamenlijke visie en uitvoeringspraktijk. Deze projectleider heeft aantoonbaar ervaring met de samenwerking tussen RMC, het sociaal domein en onderwijs binnen het VSV programma in de regio. Je weet hoe het onderwijs en een gemeentelijke organisatie in onze regio werken en hoe bestuurlijke beleidsprocessen lopen en kunt deze vertalen naar uitvoering. Daarnaast ben je bekend met de regionale aanpak van de Start.route en de VSV vervolgaanpak en weet deze twee programmalijnen te verbinden tot één integrale routebepaling voor jongeren in een kwetsbare positie. Je springt in een rijdende trein want in de eerste VSV aanpak is met de Warme Overstap gestart en deze werkwijze wordt uitgevoerd in een breed en grootschalig netwerk.

Taken werkzaamheden;

 • Het organiseren, plannen, coördineren, controleren en uitvoeren van de projecten Overstapmomenten en jongeren in beeld en Routebepaling Start.route
 • Implementeren van de werkwijze bij alle partners (gemeenten Werk&inkomen, RMC, onderwijs Pro/v(s)o en mbo en arbeidsmarkt) voor alle overstapmomenten voor jongeren tijdens hun proces vanaf het voortgezet onderwijs tot een duurzame plaatsing op de arbeidsmarkt
 • Verantwoordelijk voor begroting en verantwoording voor de projecten Overstapmomenten en Routebepaling van de Start.route.
 • Ontwikkelen en implementeren van een gezamenlijke visie en programma van eisen, inclusief procedure en instrumenten, voor het project Routebepaling binnen de Start.route.
 • Opzetten en begeleiden van een drie jarige pilot met de vernieuwde intakeprocedure, jaarlijks evalueren en bijstellen.
 • Programmalijnen van VSV Vervolgaanpak en Start.route integreren tot één gezamenlijke Routebepaling en deze verbinding duurzaam bestendigen.
 • Het onderhouden van relaties binnen het netwerk (scholen, bedrijven, regionale overheden, brancheorganisaties, regiocoördinatoren, netwerken in de regio).
 • Organiseren van activiteiten en netwerkbijeenkomsten gericht op kennisdeling en samenwerking onderwijs, overheid en bedrijfsleven.

Functie eisen

 • Beschikbaar per medio december voor 16 uur per week voor de duur van minimaal één jaar
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de functie van projectleider in de afgelopen 10 jaar
 • Werkervaring binnen het sociaal domein en onderwijs
 • Kennis van RMC/VSV en de ontwikkelingen binnen het sociaal domein

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Anne-Marije van den Berg

Anne-Marije van den Berg

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs