Projectleider transitie

Over de functie

Een groeiende H10 gemeente is op zoek naar een projectleider transitie beschermd wonen/maatschappelijke opvang voor maar liefst 12 maanden! Ben jij minimaal 24 uur beschikbaar zo spoedig mogelijk en heb jij ervaring als projectleider transitie? Lees dan verder

Eind 2015 is door de commissie Toekomst beschermd wonen advies uitgebracht wat betreft de toekomst van beschermd wonen in relatie tot de maatschappelijke opvang en andere gemeentelijke taken. De commissie maakt sociale inclusie van cliënten tot uitgangspunt én opgave voor de toekomst: cliënten maken zoveel mogelijk deel uit van het gewone maatschappelijke verkeer. Meer dan nu dient beschermd wonen gericht te zijn op herstel en maatschappelijke participatie. Dit geldt ook voor de maatschappelijke opvang. ‘Zelfstandig wonen, tenzij…’ is uitgangspunt. 


Het beoogde eindresultaat is dat alle vijf betrokken gemeenten per 1 januari 2022 een goede infrastructuur hebben ter ondersteuning van de wettelijke taak voor de uitvoering van Beschermd Wonen met lokale en regionale componenten, zodat kwetsbare inwoners de juiste ondersteuning kunnen krijgen en er voldoende voorwaarden zijn gecreëerd voor een inclusieve samenleving.

Jouw rol als projectleider houdt het volgende in ‘

Coördinatie uitvoering Regionaal Uitvoeringsplan Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang regio Den Haag 2020 en verder. Legt verantwoording af aan de bestuurlijke opdrachtgevers over de inhoudelijke resultaten van de transitie. Rapporteert aan de ambtelijke opdrachtgevers over de procesmatige resultaten, issues en financiën van de transitie. Verantwoordelijk voor het aansturen, organiseren en begeleiden van het gehele proces van start tot eind van de ontwikkeling van de transitie: planvorming, organisatie van de transitie, beleggen rollen en taken van deelnemers, processturing, begroting en (financiële) verantwoording. De ambtelijke werkgroep is de primaire partner in de beleidsvoorbereiding. Verantwoordelijk voor plan van aanpak voor elke processtap met concrete, meetbare resultaten en de afronding met evaluatie en (bestuurlijke) rapportage. Verantwoordelijk voor goede communicatie over de transitie aan betrokken deelnemers zoals zorgaanbieders, cliëntvertegenwoordigers.

 

Wat belangrijk is om uiteindelijk te behalen. Actueel inzicht verkrijgen in huidige situatie. Heldere definiëringen van intramuraal beschermd wonen, beschermd thuis wonen en zelfstandig wonen vanaf 2022. Bepalen welke taken lokaal en welke regionaal opgepakt dienen te worden. Gezamenlijk vaststellen van woonopgave binnen deze transitie. Bepalen welke samenwerkingsvorm het beste past bij de nieuwe verantwoordelijkheidsverdeling. Voorbereiding lokale en regionale inkoopprocessen. Voorbereiden en implementatie van gekozen verandering. Borging structurele regionale samenwerking (alle niveaus).

Functie eisen

-         Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau

-         Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider transitie binnen een gemeente in de afgelopen 8 jaar

-         Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider binnen het sociaal domein in de afgelopen 5 jaar

-         Aantoonbare werkervaring met beschermd wonen in de afgelopen 5 jaar

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Anouk Bergenhenegouwen

Anouk Bergenhenegouwen

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

  • Afwisseling Elke opdracht is anders.
  • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
  • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
  • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
  • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs