Projectleider transitie

Anouk Bergenhenegouwen
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Anouk Bergenhenegouwen
MEI 15
Zuid-Holland Tijdelijk HBO
14.06.2020 103161021
Solliciteren

Over de functie

Een groeiende H10 gemeente is op zoek naar een projectleider transitie beschermd wonen/maatschappelijke opvang voor maar liefst 12 maanden! Ben jij minimaal 24 uur beschikbaar zo spoedig mogelijk en heb jij ervaring als projectleider transitie? Lees dan verder

Eind 2015 is door de commissie Toekomst beschermd wonen advies uitgebracht wat betreft de toekomst van beschermd wonen in relatie tot de maatschappelijke opvang en andere gemeentelijke taken. De commissie maakt sociale inclusie van cliënten tot uitgangspunt én opgave voor de toekomst: cliënten maken zoveel mogelijk deel uit van het gewone maatschappelijke verkeer. Meer dan nu dient beschermd wonen gericht te zijn op herstel en maatschappelijke participatie. Dit geldt ook voor de maatschappelijke opvang. ‘Zelfstandig wonen, tenzij…’ is uitgangspunt. 


Het beoogde eindresultaat is dat alle vijf betrokken gemeenten per 1 januari 2022 een goede infrastructuur hebben ter ondersteuning van de wettelijke taak voor de uitvoering van Beschermd Wonen met lokale en regionale componenten, zodat kwetsbare inwoners de juiste ondersteuning kunnen krijgen en er voldoende voorwaarden zijn gecreëerd voor een inclusieve samenleving.

Jouw rol als projectleider houdt het volgende in ‘

Coördinatie uitvoering Regionaal Uitvoeringsplan Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang regio Den Haag 2020 en verder. Legt verantwoording af aan de bestuurlijke opdrachtgevers over de inhoudelijke resultaten van de transitie. Rapporteert aan de ambtelijke opdrachtgevers over de procesmatige resultaten, issues en financiën van de transitie. Verantwoordelijk voor het aansturen, organiseren en begeleiden van het gehele proces van start tot eind van de ontwikkeling van de transitie: planvorming, organisatie van de transitie, beleggen rollen en taken van deelnemers, processturing, begroting en (financiële) verantwoording. De ambtelijke werkgroep is de primaire partner in de beleidsvoorbereiding. Verantwoordelijk voor plan van aanpak voor elke processtap met concrete, meetbare resultaten en de afronding met evaluatie en (bestuurlijke) rapportage. Verantwoordelijk voor goede communicatie over de transitie aan betrokken deelnemers zoals zorgaanbieders, cliëntvertegenwoordigers.

 

Wat belangrijk is om uiteindelijk te behalen. Actueel inzicht verkrijgen in huidige situatie. Heldere definiëringen van intramuraal beschermd wonen, beschermd thuis wonen en zelfstandig wonen vanaf 2022. Bepalen welke taken lokaal en welke regionaal opgepakt dienen te worden. Gezamenlijk vaststellen van woonopgave binnen deze transitie. Bepalen welke samenwerkingsvorm het beste past bij de nieuwe verantwoordelijkheidsverdeling. Voorbereiding lokale en regionale inkoopprocessen. Voorbereiden en implementatie van gekozen verandering. Borging structurele regionale samenwerking (alle niveaus).

Functie eisen

-         Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau

-         Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider transitie binnen een gemeente in de afgelopen 8 jaar

-         Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider binnen het sociaal domein in de afgelopen 5 jaar

-         Aantoonbare werkervaring met beschermd wonen in de afgelopen 5 jaar

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Anouk Bergenhenegouwen
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Anouk Bergenhenegouwen