Projectleider dienstverlening

Over de functie

De projectleider zorgt voor goede en tijdige oplevering van producten en diensten aan burgers via de dienstverleningskanalen: Online, Stadsloketten, Callcenter Amsterdam (CCA), Sociaal. Hij of zij zal dit doen voor in elk geval één domein: de implementatie van de pilot briefadres voor economisch daklozen (ook wel 'bankslapersregeling)'. Daarnaast vragen we van de projectleider de bereidheid om eventueel - en binnen de marges van het contract - een 2e, nog nader te bepalen project op het terrein van DVL uit te voeren.

Economisch daklozen definiëren we als mensen zonder psychische problemen of verslavingsproblematiek, maar die dakloos zijn geworden doordat zij bijvoorbeeld hun werk kwijt raken of scheiden en geen nieuwe woning kunnen vinden in Amsterdam. De woningnood in de gemeente is toegenomen, en deze groep krijgt geen urgentie voor sociale huurwoningen en kan door de lange wachttijden voor sociale huurwoningen en de hoge huurprijzen in de vrije sector, niet snel een nieuwe woning vinden.. De maatschappelijke opvang is voor hen niet de juiste plek, omdat deze vooral gericht is op het helpen van mensen met een zorgvraag.

Met de pilot briefadres voor economisch daklozen geeft de gemeente invulling aan het initiatiefvoorstel van raadslid De Jong. De doelstelling van de pilot is om economische daklozen zonder vast woonadres via de gemeente makkelijker een (tijdelijk) briefadres te geven, zodat zij niet langer afhankelijk zijn van hun netwerk of het Multidisciplinair Team (MDT) voor een briefadres.

Het is onbekend hoeveel economische daklozen gebruik zullen gaan maken van deze regeling. Hierom zal de duur van de pilot afhangen van wanneer één van de volgende punten is bereikt:

 • Een doorlooptijd van 4 maanden.
 • 600 toekenningen aanvraag briefadres.

Voor de pilot zijn twee locaties van belang; een aanvraagloket waar economische daklozen een briefadres kunnen aanvragen en een loket waar zij hun post kunnen afhalen. Voor het aanvraagloket wordt gebruik gemaakt van de huidige loketten, waar ook economische daklozen met toestemming binnen hun netwerk een aanvraag indienen (Dienstverlening). Voor het post-afhaalloket wordt gebruik gemaakt van een locatie die de gemeente al heeft aangewezen als briefadresverstrekker.

Het is de taak van de projectleider om de processen in te richten die nodig zijn om de pilot succesvol uit voeren. De pilot is geslaagd wanneer:

 • Wij inzicht hebben in het aantal aanvragen, het aantal toekenningen, en de extra kosten.
 • Wij inzicht hebben of het proces van de pilot past in reguliere proces, en zo ja, hoe.
 • Na afloop van de pilot heeft de projectleider, in overleg en samenwerking met zowel de collega's van de directie Dienstverlening als de directie Basisinformatie, de volgende stukken opgesteld: evaluatie en adviesdocument waarmee een besluit over het vervolg kan worden genomen.
 • Er een notitie is opgesteld voor B&W inclusief feedback van de betrokken partijen.
 • Naast de pilot briefadres economisch daklozen wordt de projectleider mogelijk gevraagd een tweede, kleiner project te leiden op het terrein van Dienstverlening, binnen de overeengekomen periode en uren.

Functie eisen

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Ervaring in de afgelopen vijf jaar binnen een vergelijkbare functie
 • Gemeentelijke ervaring
 • Vanaf begin maart beschikbaar voor 20 tot 32 uur

Over het bedrijf

Houd jij van afwisseling, maar heb je ook zeker behoefte aan zekerheid? Dan past Maandag helemaal bij jou! Maandag detacheert professionals in de publieke sector. Waarom zou je voor Maandag kiezen? Bij Maandag staat werkgeluk voorop. Daarnaast staat persoonlijke ontwikkeling ook hoog in het vaandel. Wat ik belangrijk vind is dat we als eerste in een oriënterend gesprek jouw ervaring, ideeën en wensen verkennen om vanuit daar de beste match te maken. Maandag is naast werkgever ook een gelijkwaardige sparringpartner. Wij als detacheerder bieden jou graag een contract aan waarmee je de mogelijkheid hebt om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Anna Langenhuijzen

Anna Langenhuijzen

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs