Programmamanager Wijkontwikkelingsplan

Over de functie

Wil jij samen met een team stevig investeren in een wijk die op allerlei punten alles behalve doorsnee is? Een basis creëren om er samen voor te zorgen dat deze wijk weer een wijk wordt waar de vraag ‘Wil je er wonen?’ beantwoord wordt met ‘Graag!”? Grijp dan nu je kans!

In juni 2012 is het Wijkontwikkelingsplan (WOP) Donderberg vastgesteld en zijn de samenwerkende partners, Gemeente Roermond, Wonen Zuid, Wonen Limburg en de Provincie Limburg, gestart met de uitvoering van de plannen. De doelstelling van het WOP is de wijk Donderberg duurzaam te herontwikkelen en te transformeren, zodanig dat de leefbaarheid en veiligheid door de fysieke, sociale en economische structuur versterkt en verbeterd wordt. De samenwerking door de bovengenoemde partners en de gemaakte afspraken zijn verankerd in een samenwerkingsovereenkomst. Partijen hebben onder meer afgesproken langjarig (3 maal 4 jaar) met elkaar aan de slag te gaan, omdat de problematiek dat vergt.

Het wijkontwikkelingsplan bestaat uit een aanpak in drie fasen. Elke fase wordt geëvalueerd en er vindt besluitvorming plaats over het ingaan naar een volgende fase. Fase 1 (2012 t/m 2016) is afgerond, fase 2 (2017 t/m 2020) is met één jaar verlengd tot en met 2021 in verband met de Covid-pandemie. Fase 3 start hierdoor in 2022 tot en met 2025. 2021 wordt gebruikt om fase 2 af te ronden en te evalueren. Tevens wordt (mede op basis van de evaluatie) in dit jaar een uitvoeringsprogramma opgesteld voor fase 3.

Op hoofdlijnen zal de PM verantwoordelijk zijn voor:

 • Overall programmamanagement;
 • Onderhouden van contacten met mensen en organisaties in de wijk, en met betrokken partners, externe stakeholders en met de interne betrokkenen bij de gemeente Roermond;
 • Toetsen van de project uitkomsten aan de uitgangspunten c.q. afspraken;
 • Maken van tussentijdse rapportages ten behoeve van het bestuurlijk overleg en verantwoording op resultaatgebieden;het opstellen van de evaluatie van de verlengde fase 2 ;
 • Opstellen van het uitvoeringsprogramma voor fase 3.

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Aantoonbare werkervaring met wijkaanpak op fysiek, sociaal en economisch gebied in vergelijkbare wijken als De Donderberg;
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van het managen van complexe projecten in een politiek bestuurlijke omgeving;
 • Je beschikt over tactisch/strategisch inzicht, werkt proactief en bent een teamspeler.

Over het bedrijf

Vanuit vestigingen uit heel Nederland, detacheert Maandag® interim professionals in de publieke sector. Binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. En niet zomaar professionals. Onze mensen bruisen van de energie, of ze nu op een vestiging of bij een opdrachtgever werken. Werken bij Maandag® is daarom ook niet te vergelijken met een baan die je eerder hebt gehad. Onze goede arbeidsvoorwaarden, uitgebreide opleidingsmogelijkheden (via onze eigen Academy), toffe werksfeer (o.a. regelmatig borrels en afdelingsuitjes) en doorgroeimogelijkheden dragen daar zeker aan bij. Geen wonder dat Maandag® hard groeit. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Laura de Waart

Laura de Waart

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs