Medewerker TOZO

Over de functie

De focus van het Sociaal Domein ligt op werk, re-integratie en participatie. De afdeling Inkomensondersteuning bevordert dat de financiële situatie van de klant geen belemmering vormt voor werk, re-integratie en participatie. De afdeling bestaat uit Team Inkomen, Uitkeringsadministratie en Vordering en Verhaal, Team Handhaving en Team Schulddienstverlening.

De missie van afdeling Inkomensondersteuning (IO) is het bevorderen van de financiële zelfredzaamheid van de klant, uitgaande van zijn/haar eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Dit wordt gedaan in samenwerking met partners in de stad op een slagvaardige en respectvolle wijze.

Het team Regionaal bureau zelfstandigen (Rbz) voert in regionaal verband de volgende regelingen uit:

 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo);
 • Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004 (Bbz 2004);
 • Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (Ioaz);
 • Participatiewet ten aanzien van startende (parttime) zelfstandigen.

Het Rbz is vanaf maart 2020 belast met de uitvoering van de Tozo. Deze opdrachtgever door dit voor ca. 10 gemeenten in de omliggende regio. Ondernemers kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen middels een digitaal aanvraagformulier. Dataverwerking vindt deels geautomatiseerd plaats. De Tozo-aanvragen worden allemaal individueel beoordeeld.

Op grond van een steekproef controleer je volgens de landelijke richtlijnen de rechtmatigheid van de uitvoering van de Tozo, de opvolging van de signalen via Stichting Inlichtingenbureau (IB) en voer je waar nodig herstelacties uit. Tevens voer je controlewerkzaamheden uit op basis van een controleplan met betrekking tot de rechtmatigheid van de reguliere uitvoering van de Bbz en Ioaz. Hiervoor ben ik op zoek naar een analytische en zorgvuldig medewerker die stevig in z’n schoenen staat.

Wat ga je doen?

 • Het uitvoeren van steekproeven in het kader van interne controle gericht op de rechtmatige uitvoering van (met name) de Tozo;
 • Het rapporteren over de uitkomsten van de steekproeven;
 • Het afstemmen met de IC-functionarissen van de concernstaf.

Wie ben je?

Je beschikt over zelf-reflecterend vermogen en handelt integer. Je bent gedreven, klantgericht, stressbestendig, flexibel en je kunt snel schakelen. Tevens ben je gericht op resultaat, verbinding en samenwerking. Je hebt goed gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen Ook kun je goed luisteren en ben je in staat empathisch te handelen. Maar de belangrijkste competenties zijn analyserend vermogen, zorgvuldig en nauwkeuring werken en je bent communicatie sterk. 

Functie eisen

 • Kandidaat heeft kennis en ervaring met de Participatiewet. (harde eis)
 • Kandidaat heeft op het CV aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring in een gelijksoortige functie (adviseur/interne controlewerkzaamheden) in afgelopen 5 jaar. (harde eis)
 • De kandidaat beschikt minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van economie, recht, sociaal domein of bedrijfskunde. (harde eis)
 • Kandidaat is bekend met GWS4all (pré)

Voldoe jij aan de harde eisen en ben jij vanaf november beschikbaar voor 36 uur per week? Solliciteer uiterlijk 21 oktober. 

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Anne-Marije van den Berg

Anne-Marije van den Berg

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs