Medewerker sociaal wijkteam

Over de functie

Als medewerker van het Sociaal Wijkteam treed je in contact met de inwoner en maak je samen met het huishouden een plan van aanpak op. Het uitgangspunt is het netwerk vergroten, de contacten versterken en zorgen dat het gezin problemen vanuit hun eigen kracht oplost. Bij de problemen die je tegenkomt ligt de nadruk op multi-problematiek. Je zorgt vervolgens voor stappen om de inwoner weer zelfredzaam te maken en zoekt naar een duurzame oplossing voor en samen met de inwoner. Jij houdt de regie, legt de verantwoordelijkheden daar waar ze horen maar als er sprake is van een onveilige situatie treed je op! Je maakt waar mogelijk gebruik van het voorveld en waar noodzakelijk zorg je voor toeleiden naar maatwerkvoorzieningen. Hierin werk je nauw samen met de consultenten Wmo en Jeugd. We maken gebruik van elkaars expertise en vullen elkaar aan. Je pakt ook meldingen op die niet perse in je vakgebied liggen.

Verder ga je:

• ga je in gesprek met zorgaanbieders over de intensiteit, duur en productcodes;

• maak je ondersteuningsplannen en de bijbehorende beschikkingen;

• doe je onderzoek en voer je keukentafelgesprekken; • neem je deel aan casuïstiek overleg, intervisie en teamvergaderingen;

• coördineer en pak je de regie op verschillende zaken en richting specialisten;

• help je met financiën/schuldhulpverlening.

Functie eisen

 • De aangeboden kandidaat is in het bezit van een afgeronde hbo-opleiding Pedagogiek, MWD of SPH en een SKJ-registratie (graag op cv reg.nummer vermelden)
 • De aangeboden kandidaat heeft kennis van de problematiek rondom jeugd, blijkend uit werkervaring in de jeugdzorg en ervaring met het zelfstandig kunnen beoordelen van jeugdzaken (SKJ registratie).
 • De aangeboden kandidaat heeft kennis van de regionale sociale kaart.
 • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur kennis van en/of ervaring op het gebied van veiligheid, het jonge kind en GGZ problematiek.
 • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur kennis en ervaring met het ondersteunen van een huishouden en verschillende leefgebieden en overtuigende affiniteit met de doelgroep en hun leefgebied. Dit dient te blijken uit het cv en te worden toegelicht in de motivatie.
 • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met en is bereid om huisbezoeken af te leggen en staat stevig in de schoenen. Tijdens huisbezoeken kan je te maken krijgen met vieze woningen, alcoholisme of bewoners met psychische problemen..
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar recente ervaring in een vergelijkbare functie bij een gemeente of een maatschappelijk/hulpverlenende instantie en heeft ervaring in het integraal werken met multi-problematiek.

Over het bedrijf

Maandag® is marktleider binnen de publieke sector waarbij wij een groot netwerk van opdrachtgevers hebben. Wij bieden een marktconform salaris, mogelijkheid tot een vast dienstverband, reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer en opleidingsmogelijkheden. Vanaf het moment dat je bij ons in dienst komt word je gekoppeld aan een recruiter. Hij of zij wordt jouw persoonlijke aanspreekpunt en zorgt samen met de accountmanagers dat jij leuke opdrachten gaat vervullen in jouw regio.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Anna Langenhuijzen

Anna Langenhuijzen

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs