Kwartiermaker Buurtteams

Over de functie

Voor een Zeeuwse gemeente zijn we op zoek naar een Kwartiermaker die zich gaat ontfermen over het ontwikkelen van een eenduidige werkwijze voor alle professionals die binnen deze gemeente werken, waarbij de focus ligt op integraal (samen)werken en alleen doen wat echt nodig is.

Ze werken er naartoe dat elke inwoner van deze gemeente terecht bij een buurtteam voor vragen en ondersteuning op het gebied welzijn, activering, inkomen, schulden en groeien en opvoeden.

Met de buurtteams organiseert de gemeente de sociale basiszorg in de wijken/buurten, afgestemd op de samenstelling en de ondersteuningsvragen van de inwoners. Hierbij zoeken ze aansluiting bij de in ontwikkeling zijnde integrale gezondheidscentra.

De buurtteams ondersteunen en activeren inwoners om hun situatie duurzaam te verbeteren en zo zelfstandig mogelijk mee te kunnen doen in de samenleving. Altijd in afstemming met de inwoner en zijn of haar specifieke situatie en dicht bij zijn of haar woonomgeving. Ze doen dat door te kijken welke mogelijkheden er zijn in de eigen kracht, directe omgeving (netwerken) en door een verbinding te maken met informele, algemene en collectieve voorzieningen in de buurt. De buurtteams zijn aanvullend op wat de inwoner zelf of met zijn netwerk in de buurt kan realiseren. Er wordt generalistisch gewerkt volgens het principe 1 Gezin, 1 Plan, 1 Regisseur. De aanpak is gericht is op het eenvoudig houden en normaliseren van ondersteuningsvragen en het voorkomen van erger.

Uitgangspunt daarvoor is de brede interpretatie van gezondheid zoals geduid in het begrip ‘positieve gezondheid’.

De buurtteams zijn in ontwikkeling. De eerste fase is gericht op het opzetten van de buurtteams, de tweede fase op het in de praktijk aansturen en de derde fase de structurele borging ervan. De ontwikkeling van de buurtteams is nauw verbonden met de ontwikkeling van de integrale toegang.

 Doel van de functie / taken en werkzaamheden

In het kader van de beleidsregie wordt stevig ingezet op een strakke gemeentelijke sturing van de buurtteams. De gemeente is regisseur, bepaalt de koers en zorgt voor strakke sturing. De kwartiermaker buurtteams werkt dan ook uit de gemeentelijke organisatie.

Hiermee wordt niet alleen de versnippering uit het veld gehaald, maar wordt ook gewerkt aan een gedragsverandering bij zowel de professionals als inwoners. Vanuit de transformatiegedachte gaan ze zorgen voor een andere manier van denken en werken door inwoners, professionals en de gemeente gericht op de gewenste situatie. In de jaren 2021-2022 is hun doel een eenduidige werkwijze te ontwikkelen voor alle professionals die werken in de gemeente gericht op integraal (samen)werken en alleen doen wat echt nodig is.

In deze fase zal het accent komen te liggen op het samenbrengen en anders laten (samen)werken van de uitvoerende medewerkers uit de diverse organisaties. Je begeleidt de buurtteammedewerkers in hun nieuwe rol en je smeedt samen van een groep individuen met verschillende achtergronden, een integraal buurtteam.

Functie eisen

Als kwartiermaker beschik jij ten minste over deze kwaliteiten:

 • Afgeronde HBO opleiding met HBO/HBO+ werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar recente werkervaring als kwartiermaker of projectmanager;
 • Een bedrijfskundige blik gecombineerd met een mens- en ontwikkelingsgerichte stijl;
 • Proactief, probleemoplossend en je kunt goed plannen en organiseren;
 • Ruime ervaring met leidinggeven;
 • Ervaring met het werken in een politiek bestuurlijk krachtenveld en je weet hoe daarmee om te gaan.

Over het bedrijf

Als je bij Maandag®️ start, ga je deel uit maken van ons team Sociaal Domein. Het team van de vestiging Middelburg bestaat inmiddels uit meer dan 30 vakspecialisten die zich binnen de overheid op verschillende projecten inzetten. Hierin zitten bijvoorbeeld Wmo consulenten, jeugdconsulenten en klantmanagers werk & inkomen. Daar wil jij toch ook bij horen?

Vanuit Maandag® kunnen wij jou zekerheid aanbieden met afwisseling. Zo profiteer je van een contract, maar werk je flexibel voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Het voordeel hiervan is dat je sneller groeit. Daarnaast krijg je volop ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden en werk je nooit alleen. We geloven in samenwerking, ontwikkeling en kennis delen met andere collega’s van Maandag®.

 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Persoonlijke en professionele groei dankzij ons ruime aanbod aan trainingen;
 • Een betrokken contactpersoon;
 • Maandelijkse interactieve workshops vanuit Club Maandag®.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Bob Dalmeijer

Bob Dalmeijer

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs