Jeugdconsulent

Over de functie

Weet je nog dat wij de jeugd van tegenwoordig waren? In jouw rol als Jeugdconsulent kun jij iets betekenen voor de jeugd van nu!

In jouw rol als jeugdconsulent zet jij je voor een veilige thuissituatie bij gezinnen en streef je naar een optimale opvoeding voor de jongeren. Je doet dit met toewijding en zorgt ervoor dat de gezinnen de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. Door op huisbezoek te gaan breng jij in kaart welke hulp zij nodig hebben. Kunnen zij hulp krijgen van hun sociale netwerk of hebben ze specialistische hulp nodig? Jij weet dit gemakkelijk te achterhalen door jouw uitstekende gesprekstechnieken en door jouw ervaring binnen het werkveld.


En verder...

 • Ben je als Jeugdconsulent procesregisseur en heb je nauw contact met de gezinnen
 • Houd je contact met externe samenwerkingspartners
 • Stel je indicaties, rapportages en beschikkingen op

Jij bent de Jeugdconsulent die met beide benen op de grond staat en durft af te wijken van de wens van de gezinnen. Je kunt ze goed meenemen in jouw denkwijze en kunt helder en concreet communiceren. Samen met het gezin heb je het doel om er voor te zorgen dat zij weer in hun eigen kracht komen te staan, dit doen jullie doormiddel van een plan van aanpak. Jij bent de jeugdconsulent met een positieve energie en bent daadkrachtig waardoor jij weerstand weg neemt en er voor zorgt dat resultaten worden behaald.

Functie eisen

 • Recente en relevante werkervaring in een soortgelijke functie binnen de gemeente of jeugdzorg (Jeugdbeschermer, gezinsvoogd, zorgregisseur etc.)
 • Minimaal afgeronde HBO opleiding (SPH, MWD, pedagogiek)
 • In het bezit van een SKJ-registratie

 

Wat bieden wij jou?

Een marktconform salaris volgens de betreffende cao (Cao-gemeenten).

Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer en een leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Wij vinden het erg belangrijk om te weten hoe het met je gaat en of je het naar je zin hebt dus we zullen regelmatig contact met je opnemen. Gedurende jouw opdracht zullen wij je begeleiden om te zorgen dat je jezelf verder kunt blijven ontwikkelen! Je kunt ook aan je persoonlijke ontwikkeling werken via onze Academy, hier worden diverse cursussen en trainingen aangeboden voor zowel vakinhoudelijke kennis als persoonlijke vaardigheden.


Over het bedrijf

Houd jij van afwisseling, maar heb je ook zeker behoefte aan zekerheid? Dan past Maandag helemaal bij jou! Maandag detacheert professionals in de publieke sector. Waarom zou je voor Maandag kiezen? Bij Maandag staat werkgeluk voorop. Daarnaast staat persoonlijke ontwikkeling ook hoog in het vaandel. Wat ik belangrijk vind is dat we als eerste in een oriënterend gesprek jouw ervaring, ideeën en wensen verkennen om vanuit daar de beste match te maken. Maandag is naast werkgever ook een gelijkwaardige sparringpartner. Wij als detacheerder bieden jou graag een contract aan waarmee je de mogelijkheid hebt om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Kirsten Bakker

Kirsten Bakker

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs