Jeugdconsulent

Over de functie

Voor jou als jeugdconsulent staat de veiligheid van het kind altijd op de eerste plaats.


Als je in de ochtend op kantoor komt, weet je nog niet hoe je dag eruit gaat zien. Je hebt wellicht wel een RTO of Beschermtafel op de planning staan én nog een huisbezoek. Echter, spoedmeldingen hebben prioriteit. Jij als Jeugdconsulent behandeld namelijk aanvragen met betrekking tot (o.a.) opvoedproblemen, vechtscheidingen en vermoeden van kindermishandeling of misbruik.


Elk kind en gezin heeft een eigen verhaal. Het kind heeft het recht om veilig op te groeien bij zijn eigen ouders. Elke ouder heeft dan ook de beste intentie! Of deze intentie veilig is, dat is een ander verhaal. Een verhaal waar jij als Jeugdconsulent mee aan de slag gaat. Je bent niet de hulpverlener welke uiteindelijk eventuele begeleiding gaat geven. Je bent de regiehouder, de dienstverlener, welke samen met de ouders een plan van aanpak gaat maken op basis van 1G1P1R. Als ouders niet open staan voor hulp, probeer jij hun te overtuigen dat iedereen het beste belang heeft voor de kinderen. Alles om ervoor te zorgen dat de hulpverlening in het vrijwillige kader blijft. Beter samen in oplossingen denken dan dat jij als Jeugdconsulent het voor hun bepaald!


Snel inschatten wat een kind nodig heeft en het vertrouwen winnen van kind en gezin zijn enkele voorbeelden van jouw kwaliteiten. Maar, wat net zo belangrijk is: jij kunt snel schakelen! Niet alleen schakelen tussen taken en verantwoordelijkheden als Jeugdconsulent, maar ook schakelen tussen diverse gemeenten. Als Jeugdconsulent bij Maandag® werk je namelijk niet bij één gemeente. Nee, je helpt diverse gemeenten in Limburg uit de brand. Soms voor een zwangerschapsvervanging, soms draai je simpelweg mee met andere Jeugdconsulenten. Opdrachten kunnen bijvoorbeeld 4 maanden duren of misschien wel 2 jaar.


Omdat je werk zo divers en uitdagend is, behoort een vast dienstverband bij Maandag® ook tot de mogelijkheden. Flexibele zekerheid noemen wij dit, bij Maandag®. Jij bekleed deze dankbare functie en wij zorgen dat jij geen rekening hoeft te houden met een volgende werkplek. Welke opdrachten wij nu open hebben staan? Daar kom je maar op één manier achter… Tot Maandag®!

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar kandidaten met:

  • een afgeronde gerelateerde hbo studie (zoals social work of pedagogiek);
  • recente ervaring met diverse jeugd casuïstiek;
  • een SKJ-registratie;
  • ervaring als regiehouder of 1e verantwoordelijke binnen diverse casuïstiek;
  • een stevige persoonlijkheid.

Over het bedrijf

Vanuit vestigingen uit heel Nederland, detacheert Maandag® interim professionals in de publieke sector. Binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. En niet zomaar professionals. Onze mensen bruisen van de energie, of ze nu op een vestiging of bij een opdrachtgever werken. Werken bij Maandag® is daarom ook niet te vergelijken met een baan die je eerder hebt gehad. Onze goede arbeidsvoorwaarden, uitgebreide opleidingsmogelijkheden (via onze eigen Academy), toffe werksfeer (o.a. regelmatig borrels en afdelingsuitjes) en doorgroeimogelijkheden dragen daar zeker aan bij. Geen wonder dat Maandag® hard groeit. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Merál Westbroek

Merál Westbroek

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

  • Afwisseling Elke opdracht is anders.
  • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
  • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
  • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
  • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs