Inkomensconsulent

Julia van 't Veer
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Julia van 't Veer
MEI 07
Noord-Holland Tijdelijk HBO
06.06.2020 100245187
Solliciteren

Over de functie

Ben je een inkomensconsulent met ervaring met het gemeentelijke programma Socrates en toe aan een nieuwe uitdaging?

Lees dan snel verder!


Voor deze opdracht ben jij als Inkomensconsulent verantwoordelijk voor de Intake. Dit houdt in het beoordelen en afhandelen van aanvragen Levensonderhoud van zowel reguliere aanvragen van jongeren en 27 plusser, van dak- en thuislozen jongeren en 27 plussers en van alle verkorte aanvragen. Daarnaast handel je de aanvragen Bijzonder Bijstand af die gelijktijdig met de aanvragen Levensonderhoud worden ingediend. Als Inkomensconsulent ben je o.a. werkzaam op een van de stadsloketten en voer je zelf ook op locatie rechtmatigheidsgesprekken met de klanten.


Je beheert je eigen caseload met alle daarbij behorende taken, zoals het beoordelen van aanvragen Bijzonder Bijstand, inhouden van vaste lasten en inkomstenverrekeningen. Je gaat je onder andere bezighouden met de volgende taken:


  • Je verzamelt informatie voor het bepalen van hoogte en rechtmatigheid van uitkeringen
  • Je maakt bindende afspraken met de klant, bewaakt en houdt klant daaraan
  • Je signaleert problematiek op andere gebieden dan inkomen en schakelt de juiste partner in op dat gebied
  • Je verricht wederhoorgesprekken en/ of effectueert zo nodig een afstemmingsmaatregel
  • Je stelt vorderingen vast en legt dit vast in een rapportage


Mensen helpen zit van nature in je en je hebt al enkele jaren ervaring als Inkomensconsulent. Daarnaast ben je als Inkomensconsulent klantgericht, kwaliteitsgericht, resultaatgericht, betrokken, administratief vaardig, sociaal vaardig en vind je het fijn om in een team te werken. 

Functie eisen

  • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding (Eis);
  • Je hebt ruime kennis van de Participatiewet (Eis);
  • Je hebt minimaal een jaar werkervaring als inkomensconsulent, ervaring met het afhandelen van aanvragen Bijzondere Bijstand en inkomstenverrekening (Eis);
  • Je hebt minimaal drie maanden werkervaring met Socrates.

Over het bedrijf

Maandag® bestaat al bijna 30 jaar en sinds 2008 actief onder de naam Maandag®. Niet zo maar een naam, want wat is er beter dan maandag? De maandag staat voor ons voor een nieuw en fris begin. Voor ambitie en optimisme. Het gevoel dat alles mogelijk is. Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® de detacheerder van de publieke sector. Professionals bij Maandag® houden van hun werk, net als wij!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Julia van 't Veer
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Julia van 't Veer