Consulent Zorg en Ondersteuning

Over de functie

Ben jij een krachtige, enthousiaste en gemotiveerde consulent met een HBO-diploma in de zorg of welzijnsrichting? Heb je minimaal 2 jaar ervaring en kun je uit de voeten met vragen om hulp in de vorm van een voorziening en begeleidingsvragen? Wil jij iets betekenen voor burgers met een ondersteuningsvraag? Dan is deze leuke gemeente in Limburg op zoek naar jou!

Je gaat in de slag binnen het cluster Zorg en Ondersteuning en biedt burgers ondersteuning met het doel dat iedereen in onze maatschappij zo goed mogelijk kan meedoen. In gesprek met de burger inventariseer je de knelpunten die dit in de weg staan. Je kijkt met de burger hoe deze knelpunten op te heffen zijn en maakt hier samen een plan op. Waar nodig maak je gebruik van voorzieningen of zet je begeleiding en/of hulp in. Hierbij kijk je naar de mogelijkheden van het eigen netwerk, naar de mogelijkheden in de directe woon- en leefomgeving van de burger en als dit geen oplossing biedt, kun je besluiten een een maatwerkvoorziening in te zetten. 

Je belangrijkste taak is het beantwoorden van de hulp- c.q. ondersteuningsvraag van de burger. Om samen met hem tot een plan te komen wat hem gaat helpen met de beperkingen die hij ervaart. In gesprek met de burger onderzoek je de ondersteuningsvraag. Maak je een heldere analyse van de situatie en stel je de bijbehorende doelen op. Dit alles leg je vast in een ondersteuningsplan.

Om het werk goed te kunnen doen is het noodzakelijk een netwerk van burgers en (professionele) partners in de gemeente te hebben. Dit netwerk bouw je op en we verwachten dat een consulent hierin zelf ondernemend is. Dat je actief de samenwerking zoekt. 

De meldingen die je op gaat pakken gaan zowel over dagbesteding en begeleiding als over ondersteuningsvragen ten aanzien van maatwerkvoorzieningen, zoals huishoudelijk werk, woningaanpassingen of vervoersvoorzieningen.

Functie eisen

  • Een afgeronde HBO opleiding in de zorg of welzijnsrichting, bijvoorbeeld MW, SJD, paramedisch;
  • Aantoonbaar tenminste 2 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 4 jaar als Consulent Zorg en Ondersteuning, specifiek met de werkzaamheden als het beantwoorden van de hulp;
  • Aantoonbaar tenminste 1 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 3 jaar met Suite;
  • Aantoonbaar bekend met het werkveld (met begeleiding vanuit de AWBZ), de doelgroepen en inhoudelijke kennis van de WMO en aanverwante regelingen.

Over het bedrijf

Vanuit vestigingen uit heel Nederland, detacheert Maandag® interim professionals in de publieke sector. Binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. En niet zomaar professionals. Onze mensen bruisen van de energie, of ze nu op een vestiging of bij een opdrachtgever werken. Werken bij Maandag® is daarom ook niet te vergelijken met een baan die je eerder hebt gehad. Onze goede arbeidsvoorwaarden, uitgebreide opleidingsmogelijkheden (via onze eigen Academy), toffe werksfeer (o.a. regelmatig borrels en afdelingsuitjes) en doorgroeimogelijkheden dragen daar zeker aan bij. Geen wonder dat Maandag® hard groeit. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Laura de Waart

Laura de Waart

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

  • Afwisseling Elke opdracht is anders.
  • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
  • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
  • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
  • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs