Consulent Jeugd

Over de functie

Wil jij per direct starten als consulent Jeugd in Zuid-Limburg? Lees dan snel verder over deze mooie kans!

Je gaat aan de slag met meldingen en aanvragen Jeugdwet en doet een goede integrale vraagverheldering. Dit houdt in dat je gesprekken voert met jeugdigen en ouders die hulpvragen hebben, geeft informatie en advies, bepaalt of lichte professionele ondersteuning in het voorliggend veld of geïndiceerde jeugdzorg nodig is en je organiseert deze. Je werkt samen met andere consulenten en ketenpartners, waarbij je kijkt naar de betrokkenheid en participatiemogelijkheden van de hulpvrager en/of de gezinssituatie en de mogelijke ondersteuning die nodig is voor kinderen in het gezin.

Je houdt goed zicht op het jeugdhulpaanbod en je geeft vanuit je praktijkervaring input aan de beleidsadviseurs over kwalitatief goede en efficiënte voorzieningen jeugdhulp. Je versterkt je netwerk en neemt je positie in de keten in; daarbij versterk je eigen kracht en zelfregie. Samen met betrokkenen stel je het (gezins)plan op zodat afspraken voor iedereen helder zijn. Je bent verantwoordelijk voor het onderbouwen en motiveren van een eventueel te verstrekken voorziening. Je voert zelf regie in complexe casussen zowel meervoudige en multi-problematiek en monitort de voortgang en uitvoering van de geïndiceerde jeugdzorg. Je maakt een veiligheidsinschatting van de situatie en schakelt indien nodig met Veilig Thuis en/of de Raad voor de Kinderbescherming. Daarbij adviseer en ondersteun je de medewerkers uit het voorliggend veld en overige hulpverleners/ scholen in de buurt met betrekking tot casussen waarbij zij aanvullende expertise nodig hebben.

Functie eisen

  • Een afgeronde passende HBO opleiding zoals Social Work of SPH;
  • Aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als consulent Jeugd;
  • Je bent SKJ geregistreerd;
  • Zo snel mogelijk starten is een must!

Over het bedrijf

Vanuit vestigingen uit heel Nederland, detacheert Maandag® interim professionals in de publieke sector. Binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. En niet zomaar professionals. Onze mensen bruisen van de energie, of ze nu op een vestiging of bij een opdrachtgever werken. Werken bij Maandag® is daarom ook niet te vergelijken met een baan die je eerder hebt gehad. Onze goede arbeidsvoorwaarden, uitgebreide opleidingsmogelijkheden (via onze eigen Academy), toffe werksfeer (o.a. regelmatig borrels en afdelingsuitjes) en doorgroeimogelijkheden dragen daar zeker aan bij. Geen wonder dat Maandag® hard groeit. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Laura de Waart

Laura de Waart

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

  • Afwisseling Elke opdracht is anders.
  • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
  • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
  • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
  • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs