Consulent Jeugd

Over de functie

Voor een gemeente in het noorden van het land ben ik op zoek naar een Consulent Jeugd voor 32 uur per week per half december.

Als Consulent Jeugd  signaleer en reageer je adequaat op situaties van zorgbehoefte vanuit hulpverlenende instanties en/of de omgeving van de jeugdige klant in het kader van het opheffen van de ontwikkelingsbedreiging. Je bevordert een veilige ontwikkeling van het kind en grijpt indien nodig in. De regievoering is bij jou belegd. Als je een onveilige/ongezonde

en signalen van kindermishandeling herkent dan verifieer je het vermoeden en handel je om de kindermishandeling te stoppen. Je betrekt en verbindt aanbieders, maatschappelijke partijen en niet-professionele ondersteuning. Door een juiste vraagstelling breng je de ondersteuningsbehoefte van het kind in kaart en stelt beschikkingen op ten behoeve van de ondersteuning. De ingezette ondersteuning wordt door jou gemonitord.

Aanvragen voor financiële en materiële tegemoetkomingen en verstrekkingen in het kader van de Jeugd wet worden door jou behandeld. Ook informeer je klanten over de diverse voorzieningen in het kader van de Jeugd wet en overige voorliggende voorzieningen.

Je hanteert de werkwijze ‘Signs of Safety’ om het veilige opgroeien van het kind in het gezin te herstellen.

Je bent een professional met een groot verantwoordelijkheidsbesef. Je bent gericht op samenwerking met je klanten, collega’s en externe partijen. Omdat je zelfstandig en gestructureerd werkt, is de regievoering van complexe cases bij jou in goede handen. Vanuit jouw expertise lever je een proactieve bijdrage aan de professionele ontwikkeling van het team.

Jouw werkhouding wordt getypeerd als flexibel en resultaatgericht. Door je klantgerichte en op kwaliteit gerichte werkhouding gecombineerd met jouw uitstekende sociale vaardigheden win je snel het vertrouwen van je gesprekspartner. Analytisch, oordeelsvorming en besluitvaardig zijn eigenschappen die bij jou passen. Uiteraard beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Functie eisen

 • Je hebt een relevante Hbo-opleiding afgerond bij voorkeur MWD of SPW en ervaring in een soortgelijke functie.
 • Registratie in het ‘register van jeugdzorg medewerkers’ is vereist.
 • Jouw ervaring brengt met zich mee dat je kennis hebt van de taken en verantwoordelijkheden ten aanzien van jeugdzorg van de gemeente. Alle facetten van het vak zijn voor jou bekend terrein.
 • Kennis van en inzicht in het hulpaanbod, diverse hulpverleningsmethodieken en diagnostische instrumenten zoals o.a. ontwikkelingspsychologie en psychopathologie.
 • Actuele kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Bekend met het werken volgens Signs of Safety
 • Deze functie brengt met zich mee dat je mobiel bent en in het bezit bent van rijbewijs B.


Over het bedrijf

Houd jij van afwisseling, maar heb je ook zeker behoefte aan zekerheid? Dan past Maandag helemaal bij jou! Maandag detacheert professionals in de publieke sector. Waarom zou je voor Maandag kiezen? Bij Maandag staat werkgeluk voorop. Daarnaast staat persoonlijke ontwikkeling ook hoog in het vaandel. Wat ik belangrijk vind is dat we als eerste in een oriënterend gesprek jouw ervaring, ideeën en wensen verkennen om vanuit daar de beste match te maken. Maandag is naast werkgever ook een gelijkwaardige sparringpartner. 

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Lejla Jabandzic

Lejla Jabandzic

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs