Afdelingshoofd sociaal domein

Over de functie

Je beschikt over ruime ervaring als manager in een continue veranderende omgeving. Deze ervaring heb je opgedaan bij verschillende (semi-)overheidsorganisaties, bij voorkeur gemeenten. Je bent goed bekend met het functioneren in een politiek-bestuurlijke omgeving en beschikt over politieke sensitiviteit. Je staat voor dienend en verbindend leiderschap en weet als motiverend en coachend leidinggevende je omgeving te inspireren. In veranderingstrajecten neem je mensen mee, zodat er gezamenlijkheid en vertrouwen ontstaat.

Je bent lid van het managementteam. In die rol werk je mee aan de ontwikkeling en kwaliteit van de hele organisatie. Je vervult daarbij een initiërende, inspirerende en verbindende rol. Daarnaast neem je als afdelingshoofd de afdeling mee, daagt haar uit op de integrale ontwikkeling van de organisatie en de integrale samenwerking op de inhoudelijke vraagstukken. De focus van het afdelingshoofd ligt op het creëren van optimale omstandigheden voor de medewerkers en het geven vertrouwen, zodat zij vanuit eigen verantwoordelijkheid een hoge kwaliteit kunnen leveren. 


Heb jij ruime ervaring in een leidinggevende functie bij voorkeur bij een gemeente? En ben je op zoek naar een uitdagende opdracht? Solliciteer dan via de sollicitatie button en ik neem contact met je op!


LET OP: dit betreft een wervende vacature in regio Zuid-Oost Brabant.

Functie eisen

 • WO werk- en denkniveau én minimaal afgeronde relevante HBO opleiding richting organisatie-, bestuurs-, bedrijfs-, of veranderkunde
 • Minimaal 5 jaar leidinggevenden ervaring binnen een gemeente
 • Kennis en ervaring met politiek-bestuurlijke processen
 • In staat om onder druk te presteren
 • Durft nee te zeggen
 • Beschikken over up to date kennis over procesmanagement, projectmanagement en leiderschapsstijlen
 • In staat om verandertrajecten te begeleiden

Over het bedrijf

Houd jij van afwisseling, maar heb je ook zeker behoefte aan zekerheid? Dan past Maandag helemaal bij jou! Maandag detacheert professionals in de publieke sector. Waarom zou je voor Maandag kiezen? Bij Maandag staat werkgeluk voorop. Daarnaast staat persoonlijke ontwikkeling ook hoog in het vaandel. Wat ik belangrijk vind is dat we als eerste in een oriënterend gesprek jouw ervaring, ideeën en wensen verkennen om vanuit daar de beste match te maken. Maandag is naast werkgever ook een gelijkwaardige sparringpartner. Wij bieden een aansprekend salaris en aantrekkelijke extra’s. Als professional bij Maandag® heb je recht op 25 vakantie dagen per jaar en 8% vakantiegeld. Wij als detacheerder bieden jou graag een contract aan waarmee je de mogelijkheid hebt om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan. 

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Ena Salkanovic

Ena Salkanovic

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs