Adviseur Leerwerkloket

Over de functie

Het Leerwerkloket Midden-Limburg is het expertisecentrum voor arbeidsmarktgerichte scholing en lerend werken. Een loket waar iedereen terecht kan voor advies over scholing, loopbaan en competenties. Vanuit het loket worden werkzoekenden en werkenden actief benaderd en gestimuleerd om van scholingsmogelijkheden gebruik te maken. Het Leerwerkloket Midden-Limburg is een samenwerkingsverband van UWV, de Midden-Limburgse gemeenten en de mbo-scholen. Ze werken nauw samen met het SBB en de werkgeversdienstverlening in Midden-Limburg. De uitdaging is om werkgevers, onderwijsinstellingen en de Midden-Limburgse bevolking actief en duurzaam betrokken te krijgen bij het thema ‘een leven lang ontwikkelen’. Investeren in kennis is noodzakelijk om de snelle en complexe veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden en duurzame en flexibele inzetbaarheid te bevorderen. Dit leidt ertoe, dat de vraag van werkenden, werkzoekenden, bedrijven en instellingen naar scholing toeneemt. Het Leerwerkloket Midden-Limburg is onafhankelijk en deskundig. Om meer werkzoekenden, werkenden en werkgevers goede ondersteuning te geven bij hun leer- en ontwikkelvragen openen ze in 2021 een fysiek loket waar de dienstverlening vooralsnog digitaal plaatsvindt vanwege de Covid-19 maatregelen. In de toekomst is het mogelijk dat er spreekuren georganiseerd worden in de regio Weert en/of Echt-Susteren. Vanwege de toenemende vraag wordt het Leerwerkloket Midden-Limburg uitgebreid. De functie van adviseur Leerwerkloket is een relatief zelfstandige functie, binnen een team van adviseurs en de projectleider.

De adviseur van het Leerwerkloket is de generalist die alle vragen zelf digitaal of fysiek beantwoordt vanuit het Leerwerkloket. Hij/zij heeft de kennis of haalt de kennis bij de specialist van de partners en maakt goed gebruik van de platforms zoals o.a. NL leertdoor, Limburgleert.nl en Leo Loopbaan. Hij/zij zorgt dat de bezetting van het loket vanuit de partnerorganisaties geregeld is, organiseert de dagdagelijkse gang van zaken in het loket en rapporteert aan de projectleider. 

Bij de aanpak van de adviseur Leerwerkloket staat de klantvraag centraal. Per klant bekijkt hij/zij wat de meest doeltreffende volgorde van stappen is. De werkzaamheden van de adviseur bestaat onder andere uit de volgende onderdelen: 

 • Adviesgesprekken voeren met werkzoekenden, werkenden en studenten;
 • Waar specifieke expertise van partners nodig is vindt doorverwijzing plaats;
 • Actieve bijdrage leveren aan de voorlichting in Midden-Limburg over het belang van een leven lang ontwikkelen;
 • Informatie verstrekken over, en/of toepassen van financieringsmogelijkheden voor scholing;
 • Samen met de werkgeversdienstverlening Midden-Limburg mee bouwen aan leerwerkarrangementen.

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO opleiding;
 • Ruime aantoonbare werkervaring in adviesgesprekken;
 • Aantoonbare kennis van de Nederlandse opleidingsstructuur/(volwassenen-)beroepsonderwijs;
 • Aantoonbare kennis van de regionale arbeidsmarkt en opleidingsvraagstukken bedrijfsleven;
 • Zelfstandig kunnen werken.

Over het bedrijf

Vanuit vestigingen uit heel Nederland, detacheert Maandag® interim professionals in de publieke sector. Binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. En niet zomaar professionals. Onze mensen bruisen van de energie, of ze nu op een vestiging of bij een opdrachtgever werken. Werken bij Maandag® is daarom ook niet te vergelijken met een baan die je eerder hebt gehad. Onze goede arbeidsvoorwaarden, uitgebreide opleidingsmogelijkheden (via onze eigen Academy), toffe werksfeer (o.a. regelmatig borrels en afdelingsuitjes) en doorgroeimogelijkheden dragen daar zeker aan bij. Geen wonder dat Maandag® hard groeit. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Laura de Waart

Laura de Waart

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs