Strategisch adviseur community building

Floris Evers
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Floris Evers
MRT 26
Flevoland Tijdelijk WO
25.04.2020 100545433
Solliciteren

Over de functie

Als strategisch adviseur community building zorg jij voor een goede positionering van de regio als internationale demodelta voor klimaatadaptatie!


Het doel van community building is het vergroten van de beweging in de stad rond klimaatadaptatie. De Climate Campus heeft daarbij de taak om de samenwerking tussen verschillende actoren (zowel professionals als lokale actoren) te faciliteren. Binnen dat samenwerkingsmodel jaagt het team Klimaat Actief! de beweging van onderop aan, waarbij initiatieven van bewoners worden gestimuleerd en gefaciliteerd en samenwerking met (lokale) ondernemers wordt bevorderd. Anderzijds draagt Community Building bij aan een “ecosysteem” dat van onze regio een internationale Demodelta maakt.

Aan deze opdracht liggen diverse producten ten grondslag, waaronder een Community Building Strategy, deltaboekje, Bouwstenenboek Climate Campus en Climate Campus (concept) werkplan 2020 die de leidraad vormen voor de werkzaamheden.

Werkzaamheden

Als strategisch adviseur community building voer jij je werkzaamheden uit binnen het bureauteam van Climate Campus en het Team Klimaat Actief! Je bent tevens een “linking pin” tussen deze teams.

Het betreffen de volgende werkzaamheden met betrekking tot community building en positionering van de demodelta:

 • Ontwikkelen van strategie en aanpak voor community building (versterken van het climate campus netwerk en de beweging in de stad) en positionering van de demodelta, zoals de uitwerking en aanscherping van de community building strategy, propositie van Climate Campus, positionering van het Team Klimaat Actief!, etc.
 • Deze vertalen naar en het begeleiden van de ontwikkeling van producten, zoals de website, netwerkapp, promotiemateriaal, visueel materiaal (incl. video, infographics), social media, etc.
 • Advisering en waar nodig ondersteuning van netwerkbijeenkomsten en activiteiten van het bureauteam Climate Campus, zoals moderator voor sessies, opzetten van het netwerk van waterambassadeurs, voorbereiden van (bestuurs)leden van Climate Campus voor presentaties, en ontvangst van delegaties, etc.
 • Implementeren van de community building strategy waardoor Team Klimaat Actief! een schaalsprong maakt in het bereiken, inspireren en verbinden van zoveel mogelijk inwoners. Hierbij de slag maken van koplopers naar mainstream.
 • Afstemming op de (communicatie) aanpak van het kernteam Klimaatadaptatie van gemeente Zwolle, dat uitvoering geeft aan de Zwolse Adaptatie Strategie.


De werkzaamheden worden uitgevoerd in overleg met de bureaucoördinator van Climate Campus en de aanjagers van Team Klimaat Actief! en moeten worden afgestemd op de uitvoering van de Zwolse Adaptatie Strategie.

Functie eisen

 • Afgeronde WO-opleiding;
 • Kennis en ervaring bij een 100.000+ gemeente;
 • Minimaal 10 jaar werkervaring op het gebied van communicatie in de afgelopen 15 jaar;
 • Kennis en ervaring met klimaatadaptatie;
 • Kennis en ervaring met samenwerkingsverbanden rondom beschermd wonen in de regio IJsselland;
 • Goede beheersing van de Engelse taal.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Floris Evers
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Floris Evers