Project- en accountmanager innovatie- en datalab

Over de functie

Voor onze opdrachtgever in Overijssel ben ik op zoek naar een project- en accountmanager innovatie- en datalab voor heel 2021, gemiddeld 3 dagen per week.

Begin 2019 is het digitaliseringsprogramma AIDA gestart met als doel te verkennen hoe provincie Overijssel slimmer kan aanhaken bij en gebruik kan maken van digitale ontwikkelingen voor de uitvoering van onze (maatschappelijke) taken.

Een van de drie actielijnen in het programma is de lijn experimenteren. Hiertoe is het Innovatie- en Datalab (ID-Lab) opgericht. Het ID-Lab draagt bij aan een slimmere uitvoering van de maatschappelijke taken van de Provincie Overijssel door de experimenten te begeleiden met:

Nieuwe data (sensordata, satellietbeelden etc.)

Nieuwe (data-)technieken (machine learning, videoanalyse etc.)

Nieuwe technologieën (drones, autosensoren, etc.)

In alle gevallen wordt gezocht naar kansen voor toepassing van bovenstaande thema’s bij de provinciale opgaven, taken en doelen.

Binnen de experimenten van het ID‑lab wordt in de regel samengewerkt met de provinciale opdrachtgever, (data-)deskundigen van de teams PD-DIGI en PD-OA en zo nodig andere overheden, kennisinstellingen en/of het bedrijfsleven. Uitvoering van het experiment vindt meestal plaats bij het bedrijfsleven of kennisinstellingen.

Binnen het ID-Lab is ruimte voor twee project- en accountmanagers.

In het ID-lab zijn naast de trekker en de hier beschreven vacatures, een collega-account- en projectmanager en een externe datascientist aanwezig.

Je zoekt en selecteert samen met de trekker en andere collega’s van het ID-Lab nieuwe experimenten, verbindt hier stakeholders aan en houdt de provinciale organisatie verbonden en enthousiasmeert deze. Ook houdt je samen met de trekker en andere collega’s van het ID-Lab

regie op de portefeuille van experimenten en je hebt overzicht over de experimenten en communiceert hierover. Daarnaast ben je samen met de trekker en andere collega’s van het ID-Lab verantwoordelijk voor begeleiding (vaak in de rol van opdrachtgever) van experimenten. Onderdelen hierbinnen:

 • De vraagstelling en het belang scherp te krijgen, en het uitvoeren van een impactanalyse
 • Het betrekken van de nodige partijen (interne medewerkers van provincie Overijssel, bedrijfsleven, kennisinstellingen en ketenpartners)
 • De inkoop van de uitvoering van de werkzaamheden (offerteaanvraag t/m afronding)
 • Start van het experiment, sturing op de voortgang, bewaking dat het beoogde resultaat wordt bereikt en evaluatie van het experiment

Ook organiseer je en draagje bij aan kennisbijeenkomsten voor MT’s, eenheden en teams en geef je uitvoering aan data-analyses of andere inhoudelijk uitvoerende werkzaamheden maken in principe géén onderdeel uit van de werkzaamheden van de account- en projectmanager.

Functie eisen

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, relevant voor deze functies
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als account- en projectmanager bij een overheidsorganisatie
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als account- en projectmanager bij een provincie
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als projectmanager/-begeleider van projecten waarbij data, data science en/of nieuwe technologieën zijn ingezet voor maatschappelijke vraagstukken
 • Minimaal 3 jaar werkervaring en daarmee over kennis van data, data science en technische innovaties voor provinciale taken
 • Minimaal 3 jaar werkervaring met begeleiding van experimenten op het gebied van data, data science en/of technische innovaties waarbij is samengewerkt met een diversiteit aan stakeholders (interne opdrachtgever en dataspecialisten, bedrijfsleven, kennisinstellingen, andere overheden, inwoners)
 • Minimaal 2 jaar werkervaring met accountmanagerstaken als verbinden, enthousiasmeren en meekrijgen van stakeholders en andere betrokkenen
 • Je hebt ervaring met het maken van impactanalyses en implementatieadviezen
 • Je hebt aantoonbaar globale kennis over innovatie op het gebied van nieuwe data, datatechnieken en technologieën
 • Je bent bedreven in en beschikt daarmee over werkervaring met het organiseren van bijeenkomsten, het geven van presentaties en/of het mondeling en schriftelijk communiceren over innovaties en/of experimenten

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Romy Wennekes

Romy Wennekes

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs