Jurist Bestuursrecht

Nina Arends
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Nina Arends
JUN 15
Gelderland Tijdelijk HBO
15.07.2020 100266340
Solliciteren

Over de functie

Regels zijn er voor iedereen. Ze zorgen ervoor dat onze samenleving functioneert. En als Jurist Bestuursrecht ben je constant bezig met die regels en het naleven ervan.


Als Juridisch Medewerker Bestuursrecht heb je kennis van de Algemene wet bestuursrecht, Wet openbaarheid van bestuur en Omgevingswet. Je werkt daarbij voornamelijk binnen het team Ruimtelijke Ordening en vertegenwoordigt de gemeente in bestuursrechtelijke procedures.

Jij bijt je vast in juridische vraagstukken die vanuit beleidsmedewerkers, bewoners of het bestuur komen. Als Jurist Bestuursrecht toets je of de stukken voldoen aan de relevante wettelijke kaders. Daarbij schrijf je inhoudelijke beroepen, hoger beroepen en cassaties. Het verdedigen van standpunten van de gemeente hoort ook bij het takenpakket van de Jurist Bestuursrecht. Tot slot zit je ook met belanghebbenden aan tafel om vooraf de mogelijkheden binnen het recht te bespreken. Kortom, een dynamische functie die nooit verveelt.


Als Jurist Bestuursrecht:

  • Ben je op de hoogte van de Omgevingswet;
  • Adviseer je gevraagd- en ongevraagd het bestuur;
  • Beschik je over goede gespreksvaardigheden;
  • Kan je omgaan met politieke sensitiviteit en verschillende belangen;
  • Heb je een goed ontwikkeld analytisch vermogen.


Voor deze vacature ga je werken bij een gemeente in Gelderland als Jurist Bestuursrecht met kennis van de Omgevingswet. Veel gemeenten moeten in 2020 toch echt werk gaan maken van de Omgevingswet, juist daarom is kennis van de Omgevingswet voor dit jaar echt een pré.

Functie eisen

  • Afgeronde HBO of WO opleiding Rechten;
  • Kennis van de Omgevingswet is een pré;
  • Goed gevoel voor politieke, bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen;
  • Minimaal 1 jaar ervaring als jurist bij een gemeente of andere overheidsorganisatie.


Over het bedrijf

Vanuit Maandag® hebben wij een groot netwerk aan o.a. gemeenten, provincies en waterschappen van wie wij regelmatig uitdagende opdrachten krijgen. De focus en uitdaging in deze opdrachten verschillen vaak en samen gaan we kijken welke projecten interessant voor je zijn. Dit kan bijvoorbeeld een kleinere gemeente zijn met een brede rol of een grotere gemeente waar juist meer stedelijk gebied is.


Je krijgt een marktconform salaris en wij vergoeden €0,19 per kilometer. Daarnaast hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een vast dienstverband bestaat tot een van de mogelijkheden. Kan jij niet wachten om te beginnen bij Maandag? Reageer dan snel!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Nina Arends
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Nina Arends