Beleidsmedewerker Kunst en Cultuur

Over de functie

Aanleiding

De gemeente vindt kunst en cultuur van groot belang voor een vitaal leefklimaat van de stad, nu en in de toekomst. Daarom werken zij samen met culturele partners en instellingen, cultuurmakers, creatieve ondernemers en kunstenaars aan behoud en vernieuwing. Onze cultuursector staat aan de vooravond van grote veranderingen. Door COVID-19 en de maatregelen van de virusbestrijding ondervindt zij grote gevolgen. Samen met culturele partners wil de gemeente de sector wendbaar en weerbaar maken voor de toekomst. Heb jij zin om daar een bijdrage aan te leveren?

De gemeente zoekt een zelfstandige collega met een frisse blik op zaken. Een doener en een initiator, die zich staande kan houden in de dynamiek van belangen in een stad. De beleidsmedewerker die de gemeente zoekt is sterk in het praktisch vertalen van de visie in concrete acties. Een netwerker, die snel en gemakkelijk verbindingen kan leggen met partners in de stad en met andere beleidsterreinen in onze gemeente, zoals economie en citymarketing.

Dit ga je doen

De gemeente kent een rijkgevarieerde en dynamische culturele sector. Samen met de culturele partners streven zij ernaar om de sector te versterken en weerbaar te maken voor de toekomst. Jij adviseert de wethouder en het management over het te voeren beleid. Je hebt een vaardige pen voor het opstellen van nota’s en voorstellen voor college en raad. Met de interne (beleids)processen van een gemeente ben je vertrouwd, evenals met de financiële controle die hoort bij onze subsidierelaties.

Voor een goed beleid is verbinding met de stad van groot belang. Het motto van de gemeente is: samen bouwen wij de stad. Dit kan niet alleen van achter een bureau. Het betekent bijvoorbeeld dat jij verantwoordelijk bent voor de relatie met een aantal partners in de stad. Waar mogelijk ondersteun je hen met het bieden van praktische oplossingen.

Team cultuur

De beleidsmedewerker Kunst en Cultuur is een collega van het team Cultuur dat bestaat uit drie medewerkers. Het team is verantwoordelijk voor een breed scala aan culturele aandachtsgebieden, variërend van musea en podiumkunsten tot de bibliotheek.

Dit ben jij

 • jij bent accounthouder van een aantal culturele partners. Jij bent een verbinder, die goed in staat is om met diverse partners te communiceren. Het geeft jou energie om in de stad inspiratie op te halen en te gebruiken voor de verdere ontwikkeling van beleid;
 • jij kunt in korte tijd een functioneel netwerk opbouwen. Jij neemt namens de gemeente deel aan diverse overleggen en zorgt voor een nauwe samenwerking met partners.
 • jij bent een doener die visie en plannen kan omzetten naar concrete actie en activiteiten. Hands-on handelen geeft jou grote voldoening;
 • jij bent een teamplayer, die een inspirator is voor de wethouder, collega’s en culturele samenwerkingspartners. Jij denkt mee met collega’s buiten jouw werkgebied over diverse beleidsmatige vraagstukken en zoekt verbinding met aanpalende thema’s binnen de gemeente.

Functie eisen

 • afgeronde HBO- of academische opleiding, bijvoorbeeld op het terrein van de cultuurwetenschappen, beleidsstudies, kunstmanagement of bestuurskunde.
 • werkervaring als beleidsmedewerker binnen de overheid, bij voorkeur op het dossier kunst en cultuur. Je hebt een passie voor beleidsvraagstukken en strategische adviezen aan het bestuur en management. Jij bent direct als een ervaren beleidsadviseur inzetbaar;
 • beschikt over een goed analytisch vermogen en beschikt over een goed ontwikkeld gevoel voor politiek/bestuurlijke sensitiviteit;
 • beschikt over goede redactionele en tekstuele vaardigheden;
 • bent in staat om de budgetten te beheren die bij een aantal subsidie-ontvangende accounts horen;
 • bent goed op de hoogte van de culturele ontwikkelingen in Nederland.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Floris Evers

Floris Evers

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs