Beleidsadviseur Economie

Jurian Hoogendoorn
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Jurian Hoogendoorn
JUN 18
Utrecht Permanent HBO
18.07.2020 100547315
Solliciteren

Over de functie

Wat ga je doen?

Als Beleidsadviseur Economie ben jij in staat om op tactisch en strategisch niveau richting te geven aan gemeenten. Je bent de gesprek- en sparringpartner voor inwoners, collega’s en bestuur. Je vertaalt ontwikkelingen in voorstellen en beleid op het gebied van economie in combinatie met andere beleidsvelden zoals Ruimtelijke Ordening en Recreatie & Toerisme. Verder verbind je de ambities van ondernemers en gemeente en initieert in samenspraak met ondernemers om de ambities te realiseren. Dit alles doe je met één doel voor ogen: de realisatie van een goed en gezond ondernemersklimaat voor alle ondernemers binnen de gemeente.


Hoe gaat jouw dag er ongeveer uitzien?

's Ochtends begin je met het wekelijkse overleg met de wethouder Economie waarin je terugblikt op het overleg met de ondernemersvereniging en spreek je af hoe de acties op te pakken. Daarna ga je naar je collega’s van het Sociaal Domein om te overleggen hoe in de dorpen hun dienstverlening kan worden gecombineerd met dienstverlening aan ondernemers. Voor de lunch maak je nog een slag met de teksten voor de bestuursrapportage en accordeer je facturen. ’s Middags leid je

de werkgroep die het proces van vergunningverlening ondernemersvriendelijker gaat maken, het resterende deel van de middag werk je aan de uitwerking hiervan. Aan het einde van de dag spar je nog even met een collega hoe een bouwinitiatief van een ondernemer wel vergund zou kunnen worden. Bij het naar huis gaan koppelt de wethouder nog terug van een gesprek met een ondernemer en vraagt je voor volgende week het een en ander uit te werken.

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding richting Economie, Bestuurskunde of Ruimtelijke Ordening.
  • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare relevante werkervaring, bij voorkeur als beleidsadviseur economie, binnen de publieke sector.
  • Je beschikt over politieke sensitiviteit en ervaring met gemeentelijke processen.
  • Je bent de ideale gesprek- en sparringpartner voor ondernemers, collega’s en bestuur.

Over het bedrijf

Je gaat aan de slag via Maandag®! Wij staan voor werkplezier op nummer 1. Daarbij staat binnen Maandag® ontwikkeling hoog in het vaandel. Ik vertel je graag meer over onze organisatie, onze kernwaarden en onze voorwaarden. Tot Maandag®.



Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Jurian Hoogendoorn
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Jurian Hoogendoorn