Beleidsadviseur Circulaire Economie

Floris Evers
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Floris Evers
MEI 20
Flevoland Tijdelijk HBO
19.06.2020 103512406
Solliciteren

Over de functie

Voor een provincie zoek ik een ‘Beleidsadviseur Circulaire Economie’ voor 24 uur per week tot in ieder geval eind 2020.


De provincie heeft Circulaire Economie als 1 van de 7 strategische hoofdopgaven voor de lange termijn in de Omgevingsvisie vastgesteld. De ambitie is om in 2030 bekend te staan als grondstoffenleverancier voor de nieuwe circulaire economie. Als midden bestuur heeft de provincie veel instrumenten tot haar beschikking die ingezet kunnen worden om de circulaire economie te realiseren. De provincie heeft de ambitie om beleid en instrumenten te hebben die Circulaire Economie mogelijk maakt dan wel stimuleert.


Wat de provincie merkt is dat ondernemers en andere partijen in de praktijk aanlopen tegen wet- en regelgeving. Beleid, wetten en regels maken is een verantwoordelijkheid van de overheid; de provincie is ook bevoegd gezag met het instrumentarium vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) en geeft opdracht aan de Omgevingsdienst om deze taken uit te voeren. De provincie wil hierin voor Circulaire Economie de ruimte gaan opzoeken, met natuurlijk in achtneming van de omgevingswaarden. Onderzoeken wat de mogelijkheden van het VTH instrumentarium zijn: waar zit de ruimte en waar zijn de belemmeringen in wet- en regelgeving? Het doel is dit in beeld te gaan brengen en zoeken naar oplossingen. Welke wetten en regels beperken en knellen nu echt? Zijn dit Europese, landelijke, provinciale of gemeentelijke regels? Wat kunnen de provincie (samen met partners) doen om oplossingen te zoeken?


De provincie heeft op dit moment onvoldoende capaciteit beschikbaar om hier aandacht aan te besteden. Daarom is de provincie op zoek naar een beleidsadviseur die hen hierbij kan ondersteunen.


De provincie zoekt een beleidsadviseur circulaire economie die:

  • goed is in onderzoek en analyse;
  • kennis heeft van in ieder geval milieu en afval wet- en regelgeving;
  • ervaring heeft met het ontwikkelen en opstellen van beleid;
  • affiniteit heeft met ambtelijke (juridische) processen en duidelijke en beknopte rapportages en adviezen kan schrijven.

Functie eisen

  • aantoonbare kennis van milieu en afval wet- en regelgeving, blijkend uit relevante werkervaring;
  • aantoonbare werkervaring en (inhoudelijke) kennis op het gebied van circulaire economie;
  • aantoonbare kennis en werkervaring van het ontwikkelen en opstellen van beleid en ambtelijke (juridische) processen blijkend uit relevante werkervaring;
  • aantoonbare werkervaring met de in de opdrachtomschrijving genoemde werkzaamheden onderzoek en analyse en schrijven van heldere rapportages.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Floris Evers
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Floris Evers