Adviseur Duurzaamheid

Mark Gerritse
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Mark Gerritse
JUN 30
Utrecht Permanent HBO
30.07.2020 100247517
Solliciteren

Over de functie

Duurzaamheid heeft de toekomst, maar in hoeverre ligt jouw toekomst binnen duurzaamheid? Ontdek het samen met Maandag®!

Het onderwerp duurzaamheid is groeiende binnen ons land. Het straatbeeld veranderd, maar ook de publieke sector is hier erg druk mee bezig. Los van het feit dat elke gemeente voorop wilt lopen op het gebied van de ontwikkelingen ten behoeve van duurzaamheid, zijn er ook duidelijke restricties afgegeven vanuit de overheid: 2050 moeten ‘wij’ Klimaatneutraal zijn. Hoe draag jij jouw steentje bij?


Als Adviseur Duurzaamheid bij onze opdrachtgevers ben je verantwoordelijk voor de duurzaamheidsagenda, zoals: het verduurzamen van vastgoed tot het gasloos maken van wijken. Daarnaast ben je als Adviseur Duurzaamheid verantwoordelijk voor zonne-energie, warmtevisies of het netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s binnen jouw gemeente. Tot slot speelt het Klimaatneutraal worden van de gemeente de hoofdrol in jouw functie als Adviseur Duurzaamheid. Uiterlijk 2050, maar bij de ene gemeente is het doel nog sneller dan bij de ander (2040 – 2030).


Vanuit jouw functie als Adviseur Duurzaamheid binnen de publieke sector ben je niet vies van het schrijven van beleid, het schrijven van de regionale Energie Strategie en het verbinden van samenleving en bestuur. Jouw rol is divers, maar met een groot maatschappelijk belang. Een duurzame toekomst voor onszelf en de toekomst!

Functie eisen

·      Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van Duurzaamheid en/of planologie;

·      Je hebt ervaring binnen het vakgebied Duurzaamheid, liefst binnen een gemeentelijke organisatie of gespecialiseerd bureau;

·      Je hebt ervaring met gemeentelijk beleid. Daarnaast ben jij in staat om integraal en projectmatig te werken in samenwerking met zowel collega’s als inwoners en externe partijen.

Voldoe je niet volledig aan bovenstaande eisen en ben je startend binnen de publieke sector? Kijk dan ook eens naar mijn vacature van Traineeship Overheid (Maandag® Startklaar). Wellicht past dit beter. Tot snel!

Over het bedrijf

Je gaat aan de slag via Maandag®! Wij staan voor werkplezier op nummer 1. Daarbij staat binnen Maandag® ontwikkeling hoog in het vaandel. Ik vertel je graag meer over onze organisatie, kernwaarden en voorwaarden. Tot Maandag®.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Mark Gerritse
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Mark Gerritse