Adviseur buitengebied

Floris Evers
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Floris Evers
MEI 12
Overijssel Tijdelijk HBO
11.06.2020 102519606
Solliciteren

Over de functie

Als adviseur buitengebied ben jij de schakel tussen inwoner/ondernemer en gemeente en zorg jij dat het buitengebied een prettige plek blijft om te wonen, werken, ondernemen en recreëren.

 

Het buitengebied is in beweging en onze gemeentelijke opdrachtgever ziet vraagstukken van agrarische ondernemers en inwoners op het buitengebied complexer worden. Er zijn veel ontwikkelingen in de landbouw, op het gebied van duurzame energie, recreatie en toerisme en nieuw ondernemerschap. Dit zorgt soms voor onzekerheid en extra druk op (agrarisch) ondernemers. Daarbij zien we landelijk bijvoorbeeld dat er een kloof bestaat tussen agrariërs en hulpverleningsinstanties. Ze zijn onvoldoende van elkaars bestaan op de hoogte en niet alle hulpverleningsinstanties zijn even goed bekend met de doelgroep agrariërs en de specifieke problematiek van het buitengebied. Hierdoor weten agrarisch ondernemers en inwoners in het buitengebied het juiste loket niet altijd te vinden en/of voelen ze zich niet altijd begrepen.


Als onafhankelijk adviseur buitengebied functioneer je als schakel tussen inwoner/ondernemer en gemeente en geeft onafhankelijk advies aan de keukentafel. Je weet wat er speelt in het buitengebied en kan actief met (agrarische) ondernemers en inwoners meedenken en helpen met het beantwoorden van vragen en kan je doorverwijzen naar de juiste specialisten. Daarnaast onderzoek je welke vraagstukken leven onder agrarisch ondernemers en andere inwoners in het buitengebied en adviseer je de gemeente op welke manier zij de rol van de adviseur buitengebied in de toekomst het beste kunnen inzetten. Dit zodat het buitengebied een prettige plek blijft om te wonen, werken, ondernemen en recreëren.

Functie eisen

Inhoudelijke en gebiedskennis

 • Goede kennis van het buitengebied, inwoners en ondernemers;
 • Netwerk in en gebiedskennis van het buitengebied van de regio Salland of aantoonbaar in staat snel een netwerk en gebiedskennis op te bouwen;
 • Kennis van de ontwikkelingen in het gebied wat betreft de sociale loketten, agrarische sector, regelingen, bestaande ondersteunende diensten, commercieel en loketten bij de overheid om mensen te kunnen verwijzen;
 • Afgeronde HBO opleiding.

 

Ervaring met een aantal van de volgende onderwerpen een pré

 • Landbouw
 • Natuur en landschap
 • Kavelruilprocessen
 • Energiebesparing en -productie op het platteland
 • Ruimtelijke ordening en kwaliteit op het platteland
 • Innovaties op het platteland
 • Bedrijfseconomie/businesscase maken
 • Wonen in het buitengebied

 

Heb je vragen of opmerkingen bel me dan vooral op het nummer 06 830 814 52!

Over het bedrijf

Wil jij binnen je werk graag de mogelijkheid hebben om een kijkje in verschillende keukens te kunnen nemen? Wel de zekerheid van een contract hebben maar ook flexibiliteit in je werk? Kom werken bij Maandag®! Maandag® is hét bedrijf om op detacheerbasis binnen de (semi-) publieke sector aan de slag te kunnen gaan. We bieden naast goede arbeidsvoorwaarden, ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontplooien en te ontwikkelen. Zo hebben wij onze eigen Maandag® Academy, die door het hele land allerlei opleidingen verzorgt voor jou.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Floris Evers
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Floris Evers