Senior Specialist Bodeminformatie

Over de functie

Als versterking van het team Bouwen en Milieu, van een grote gemeente in Noord Limburg, zijn wij op zoek naar een Senior Specialist Bodeminformatie.


De Senior Specialist Bodeminformatie:

 • Is een vraagbaak op het gebied van bodeminformatie voor (1) een separaat te werven specialist Bodeminformatie, (2) onze vaste BIS-medewerker en (3) overige bodemmedewerkers binnen de gemeente.
 • Kan al een beeld schetsen hoe straks (richting Omgevingswet) de link zal zijn tussen het Digitaal Stelsel Omgevingswet – Landelijke Voorziening (DSO-LV), Squit 20/20, Squit iBis en de makelaarsmodule Squit iGor.
 • Maakt de zogenaamde Bruidsschatlocaties (o.a. ernstig, niet spoed) voor de gemeente Venlo inzichtelijk en verwerkt mede de uitkomst daarvan in iBis (BIS van de firma Roxit). Die verwerking gebeurt in eerste instantie door een specialist Bodem. Voorziet die locaties van contouren.
 • Genereert uit iBis en vult handmatig aan: een lijst met locaties waar sprake is van het eerbiedigend Overgangsrecht Omgevingswet (ernstig + spoed, niet-spoed maar lopende saneringen / nazorglocaties). Voorziet die locaties van contouren.
 • Geneert uit o.a. iBIS een lijst met locaties waar sprake is van beschikte geval­len van ernstige grondwaterverontreiniging. Regelt dat ook die contouren (in een kaartlaag of anderszins) beschikbaar zijn.
 • Leest bodemdossiers, haalt daar de relevante besluiten Wet bodembescher­ming (Wbb) uit alsmede de relevante saneringsplannen en evaluatierapporten, en hangt digitale documenten in iBis.
 • Ondersteunt anderen (o.a. de vaste BIS-beheerder) bij de invoeren van xml’s in iBis en overziet wat dit al dan niet bijdraagt aan een volgende bodem­kwaliteitskaart (ca. 2025) of de richtlijn CROW 400.
 • Voert desgevraagd ook xml’s en beschikbare bodemrapporten en -besluiten in, op bijvoorbeeld een moment dat het primaire en eerder omschreven werk wacht op een antwoord van de softwareleverancier.
 • Voert technisch overleg met Roxit over bijvoorbeeld hoe een extra kaartlaag te maken in iGor of hoe exact de link is met het DSO-LV en doet voorstellen voor vervolg.
 • Maakt deel uit van de tijdelijke projectgroep ‘Venlose bodemlocaties in het DSO’.
 • Legt verantwoording af aan de projectleider van genoemde groep.

Spreekt bovenstaande jou aan? Ik vertel je graag nóg meer!

📞 06 83 02 45 08

📩 lisa.beurskens@maandag.nl

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO opleiding. In de richting van milieukunde, milieutechnologie, chemische technologie, bodemkunde, geologie of fysische geografie;
 • Werkervaring binnen de overheid met beoordelen van Besluit Uniforme Saneringen (BUS) meldingen of schrijven van Wbb-beschikkingen van minimaal 1 jaar, opgedaan in de afgelopen 3 jaar;
 • Aantoonbaar werkervaring met Wbb-bodemadvies en/of Wbb-VTH-werk (vergunningverlening of toezicht) van tenminste 2 jaar, opgedaan in de afgelopen 5 jaar binnen een overheidsinstantie;
 • Werkervaring van minimaal 1 jaar, opgedaan in de afgelopen 3 jaar, met het automatiserings-programma Squit iBis.

Over het bedrijf

Vanuit vestigingen uit heel Nederland, detacheert Maandag® interim professionals in de publieke sector. Binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. En niet zomaar professionals. Onze mensen bruisen van de energie, of ze nu op een vestiging of bij een opdrachtgever werken. Werken bij Maandag® is daarom ook niet te vergelijken met een baan die je eerder hebt gehad. Onze goede arbeidsvoorwaarden, uitgebreide opleidingsmogelijkheden (via onze eigen Academy), toffe werksfeer (o.a. regelmatig borrels en afdelingsuitjes) en doorgroeimogelijkheden dragen daar zeker aan bij. Geen wonder dat Maandag® hard groeit. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Lisa Beurskens

Lisa Beurskens

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs