Juridisch Planoloog

Richelle Gieskes
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Richelle Gieskes
JUN 11
Overijssel Permanent HBO
11.07.2020 105580590
Solliciteren

Over de functie

Jij bent een planoloog met affiniteit voor juridische vraagstukken of een jurist met affiniteit en kennis van planologie.


Onze leefruimte invullen, rekening houdend met de bijbehorende spelregels en de belangen van anderen, dat is Ruimtelijke Ordening. Als er ergens veel gebeurt op dit moment dan is het wel binnen de Ruimtelijke Ordening. Een uitdagend en mooi vakgebied in om te werken.


Als Juridisch Planoloog ben je onderdeel van het team Ruimtelijke Ordening. Jouw kerntaak bestaat uit het opstellen en in procedure brengen van bestemmingsplannen. Deze bestemmingsplannen worden opgesteld voor stedelijke ontwikkelingsprojecten, maatschappelijke projecten en particuliere initiatieven. In de functie van Juridisch Planoloog is kennis van planologie essentieel voor deze functie.


Bij de organisatie liggen op het gebied van ontwikkelingsprojecten uitdagende juridische vraagstukken wat resulteert in interessante bestemmingsplanprocedures. Daarom is het belangrijk dat je als Juridisch Planoloog analytisch bent en beschikt over een sterk oplossend vermogen. Je werkt samen met verschillende disciplines hierdoor zijn goede communicatieve vaardigheden essentieel. Door deze samenwerking is het ook belangrijk dat je adviserende en coördinerende vaardigheden aanwezig zijn.


Met de Omgevingswet in het vooruitzicht liggen er veel kansen en uitdagingen bij gemeenten. Veel gemeenten moeten een nieuwe omgevingsvisie opstellen en dat moet binnen de kaders van het recht. Juist daarom is de functie van Juridisch Planoloog zo interessant.

Functie eisen

  • Afgeronde juridische HBO of WO opleiding;
  • Kennis van en ervaring met omgevingsrecht;
  • Kennis van Planologie/Ruimtelijke Ordening;
  • Minimaal 2 jaar werkervaring/stage-ervaring in een soort gelijke functie.


Daarnaast is het belangrijk dat jij als Juridisch Planoloog communicatief zeer vaardig bent. Dit gezien je veel schakelt met verschillende disciplines. Jij weet hierin jouw standpunten goed onderbouwd te communiceren en draagvlak te creëren.

Over het bedrijf

Maandag® detacheert professionals binnen de publieke sector. Bij Maandag® werk je in een frisse en dynamische organisatie. Je werkt aan verschillende opdrachten bij diverse werkgevers, waardoor jij jouw horizon verbreedt. Daarnaast:

  • Kun jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling via onze eigen Academy;
  • Denken wij continu met je mee over carrièrekansen;
  • Kan jij rekenen op een groot netwerk binnen de regio;
  • Bieden wij jou persoonlijke begeleiding;
  • Worden reiskosten vergoedt op basis van €0,19 per kilometer;
  • Maak jij gebruik van een goed arbeidsvoorwaardenpakket, persoonlijke wensen op het gebied van arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Richelle Gieskes
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Richelle Gieskes