Handhavingsjurist

Naomi van den Akker
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Naomi van den Akker
MEI 13
Noord-Brabant Tijdelijk HBO
12.06.2020 102991931
Solliciteren

Over de functie

Je bent een enthousiaste, proactieve medewerker, die ontwikkelingen op het gebied van VTH nauwgezet volgt. Als handhavingsjurist ben je verantwoordelijk voor het behandelen, juridisch toetsen en afhandeling van (complexe) handhavingszaken (alsook intrekken van vergunningen) op het gebied van met name het Omgevingsrecht, maar kunt ook ingezet worden voor handhavingszaken op het terrein van de Drank – en horecawet, evenementen en de APV.

Je adviseert het bevoegd gezag over handhavingsdossiers en vertegenwoordigt de gemeente bij rechterlijke instanties. Je voert gesprekken met overtreders en verzoekers om handhaving en stelt zelfstandig stukken op zoals (voor)aanschrijvingen, besluiten en verweerschriften.


Deze gemeente werkt zoveel mogelijk integraal. Als handhavingsjurist draag jij daar aan bij door integraal afstemming te zoeken binnen en buiten de gemeentelijke organisatie ten aanzien van handhavingsacties en –projecten. Nadrukkelijk draag je bij aan een goede samenwerking in de keten van beleid, vergunningverlening, toezicht en handhaving. Je bent adviseur voor beleidsterreinen die sterk raken aan het Omgevingsrecht. Je draagt zorg voor communicatie en voorlichting met betrekking tot de aandachtsgebieden van jouw werkterrein. 

 

Een deel van de functie kan ook bestaan uit het implementeren en/of coördineren van nieuwe wet- en regelgeving, alsmede het evalueren, ontwikkelen, aanpassen en toepassen van beleidsregels en verordeningen voor de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor goed werken in/van nieuwe softwareapplicaties, zaakgericht en digitaal werken en overige voorkomende werkzaamheden.

Functie eisen

  • Relevant en juridisch HBO diploma
  • Kennis en ervaring met omgevingsrecht
  • Kennis en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving
  • Ervaring met het behandelen, juridisch toetsen en afhandelen van handhavingszaken

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Naomi van den Akker
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Naomi van den Akker