Consulent schuldhulpverlening

Milou Janssen
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Milou Janssen
APR 28
Gelderland Tijdelijk HBO
31.05.2020 100545529
Solliciteren

Over de functie

Jij bent de onmisbare schakel tussen jouw cliënten en schuldeisers. Met jouw hulp help jij jouw cliënten weer naar de zwarte cijfers toe!


Als consulent schuldhulpverlener ben jij verantwoordelijk voor je eigen caseload. Jij ben hét contactpersoon tussen cliënten, schuldeisers en instanties. Jouw doel is om de schuldproblematiek te signaleren, waardoor jij achter de kern van het probleem komt. Dit ga je doen door het voeren van intake-, coaching- en eindgesprekken. Je stelt een diagnose van de situatie en maakt een plan van aanpak. Een integrale aanpak met andere consulenten, instanties en schuldeisers is van belang om het plan van aanpak vervolgens te verwezenlijken. Door jouw kennis van de schuldhulpverlening en de daarbij behorende wet- en regelgeving weet jij als geen ander hoe jij tot een passende oplossing komt en weet je budget adviezen te geven om vervolgens een betalingsvoorstel te doen bij de schuldeisers. Dit gehele traject leg jij als consulent schuldhulpverlener vast aan de hand van rapportages en beschikkingen.


En verder…


  • Stel jij als consulent schuldhulpverlening verklaringen op van Wet Schuldsanering Natuurlijke personen (WSNP), in geval dat er geen minnelijk akkoord komt;
  • Zorg jij voor een goede informatievoorziening, positionering en profilering van schulddienstverlening. Je organiseert bijvoorbeeld cursussen.

Functie eisen

Als consulent schuldhulpverlening is het belangrijk dat jij je hoofd koel houdt, ook in complexe situaties. Om dit te doen moet je aan een aantal criteria voldoen:


  • HBO werk- en denkniveau met minimaal 2 jaar werkervaring als consulent schuldhulpverlening binnen een gemeente;
  • Jij bent bekend met fase 1 en 2 binnen de schuldhulpverlening;
  • Aantoonbare kennis van wet- en regelgeving op het gebied van schuldhulpverlening en sociale zekerheid.


Herken jij jezelf in deze vacature, reageer dan vandaag nog!

Over het bedrijf

Maandag® staat voor een frisse start, een nieuw begin of een uitdaging. Het gevoel dat alles mogelijk is. Jouw ambities en wensen staan centraal. Gedetacheerd worden voor verschillende gemeentes in de regio Gelderland met de zekerheid van vaste arbeidsvoorwaarden is wat wij bieden!


Wij zijn jouw werkgever. Dit betekent dat wij naast aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden ook persoonlijke begeleiding bieden. Ik blijf jouw vaste aanspreekpunt en staat jouw ontwikkeling centraal. Dit doen we door het aanbieden van trainingen op de Maandag® Academy en het voeren van ontwikkelgesprekken.


Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Milou Janssen
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Milou Janssen